Bygge- og anlægsbranchen er kendt for stor mangfoldighed. Dog mangler der kvinder - en ny kalender skal motivere flere til at blive interesseret i håndværksfagene.

Foto: Anders Brogaard
21.12.23 DIB Nyheder

Hæng håndværkeren på væggen i 2024

DI Byggeri vil have alle talenter i spil. En kalender med inspirerende eksempler skal øge interessen for bygge- og anlægsbranchen.

Mød ordblinde Imad, pladskvinden Ida, Danmarks første kvindelige stilladsmontør og mange flere i DI Byggeris kalender for det kommende år. 

En kalender som kan bestilles her

Under overskriften "Alle talenter i spil" sætter branchefællesskabet fokus på diversitet i en branche, der gerne vil have plads til alle. 

- Netop bygge- og anlægsbranchen er èn af de mest mangfoldige brancher. Den rummer mange medarbejdere og ansatte med mange forskelligheder mht. social baggrund, uddannelsesniveau og etnicitet mv., skriver direktør, Anders Stouge om kalenderen. 

Målet med kalenderen er at inspirere endnu flere til at blive en del af branchen og håndværkerfagene. Også for at rette op på en af skævhederne, nemlig mangel på kønsdiversitet. 

- Det er en udfordring, da branchen derved går glip af næsten af halvdelen af talentpuljen, som det samlede arbejdsmarked har at byde på, pointerer Anders Stouge. 

I videoen sætter Amalie ord på, hvordan hun i sit arbejde som snedker følte sig anderledes og savnede nogle jævnaldrende kvinder, der var samme sted i livet som hende. Siden har Amalie skiftet karriere til konstruktør og er nu landet et sted med mere mangfoldighed.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Anders Stouge

Anders Stouge

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3681
  • Mobil +45 2275 0490
  • E-mail ast@di.dk

Relateret indhold