Netværk sikrer eks-kriminelle et regulært job
High:five samarbejder med en bred vifte af virksomheder, om at give unge kriminelle muligheden for en lovlydig genstart af tilværelsen.
For mange unge har fået en plet, som ikke kan vaskes væk. Men den skal ikke trække tæppet væk under hele tilværelsen. Det er mantraet for netværket High:five, der siden 2006 har hjulpet over 5.000 tidligere straffede unge mellem 15 og 30 år i gang med et arbejde.
– Det er rigtigt vigtigt, at vi hjælper de unge med at bryde den kriminelle løbebane. Både for dem selv og for samfundet. Og her er muligheden for at få et arbejde afgørende, for uden et job er risikoen stor for, at de gentager deres fejl, fortæller Rita Kristensen, der er koordinator i Sønderjylland.
De unge kriminelle kan melde sig ind i High:five, hvor de i et ansøgningsskema beskriver, at de har brug for hjælp til at komme i job. High:fives konsulenter følger op med samtaler med de enkelte.
Kig i High:fives jobbank
Organisationen samarbejder med en bred vifte af virksomheder og det offentlige om at finde et job, der matcher kompetencer og ønsker.
Hvis virksomhederne er interesserede i at se, hvad High:fives jobbank kan tilbyde, skal de kontakte organisationens konsulenter. Organisationen har unge på alle hylder, og derfor brug for mange jobmuligheder i alle brancher.
Rita Kristensen er med i Renbæk Fængsel til AMU-kurset med Fugebillen ApS, som er en af de virksomheder, High:five samarbejder med. Et kursus som fugemontør, smed, murer eller stilladsarbejder kan give de første kompetencer, som kan føre til et arbejde.
Vigtigt møde med virksomheder
– Det har stor betydning for de unge, at det er en kursusleder fra en rigtig virksomhed, de sidder over for. Det øger motivationen, og de unge lægger sig mere i selen for at gøre det godt, for de kan se, at der er en chance for at få et rigtigt job, når de har afsonet deres straf, siger Rita Kristensen.
Og High:five har ret stor succes med deres indsats. 7 ud af 10, som High:five hjælper i arbejde, er i selvforsørgelse efter et år. For mange bliver pletten på straffeattesten dermed mindre skæbnesvanger.
Læs også: Undervisning i fængslet - Alle har ret til en fortid
Fakta
High:five
- Landsdækkende netværk etableret i 2006 af Virksomhedsforum for Socialt Ansvar.
- Assisterer med at skabe job eller uddannelsesmuligheder til unge mellem 15 og 30 år med kriminel baggrund.
- Har hjulpet flere end 5.000 straffede unge med at få et job.
- Er finansieret af offentlige midler og er et gratis tilbud til unge og virksomheder.
- Læs mere her: Highfive.net
DI Business 04 2023
ALLE HAR RET TIL EN FORTID – Virksomhed giver indsatte en jobchance efter afsoning. DI-chef samler europæisk bioalliance. Regeringen forbedrer vilkår for generationsskifter, mens Caroline Farberger – med en fortid som mand - giver råd om diversitet.
Se hele magasinetHold dig opdateret
Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.