21.02.23 DIB Nyheder

Fortsat pessimisme i erhvervslivet trods fremgang i erhvervstilliden

Februars lille stigning i erhvervstilliden forhindrer ikke fortsat pessimisme og inflation, mener DI.

Erhvervstillidsindikatoren er steget til 88,9 i februar, viser tal fra Danmarks Statistik, men siden oktober har udsvingene været meget små. DI’s vicedirektør og chef for økonomisk politik og analyse Morten Granzau ser en stabilisering af humøret i erhvervslivet. Desværre på et for lavt niveau.

- Virksomhederne ser fortsat meget pessimistisk på fremtiden, så den lille fremgang i dagens tal ændrer ikke på, at 2023 formentlig bliver et år præget af modvind og tilbagegang i økonomien, siger Morten Granzau, vicedirektør og chef for Økonomisk Politik og Analyse i Dansk Industri, der forudser at den høje inflation fortsætter en tid endnu.

- Mange butikker forventer fortsat at hæve salgspriserne i den kommende tid, og derved er tiden med høj inflation ikke helt overstået, men siden sommer har vi set, at færre butikker venter stigende salgspriser, så der er klare tegn på, at inflationen vil falde yderligere den kommende tid, siger Morten Granzau.

Han mener, at vi har yderligere rentestigninger i udsigt.

- Selvom inflationen er aftagende, har centralbankerne ikke sat rentestigningerne på pause – og der er yderligere renteløft i udsigt. De høje renter mærkes blandt virksomhederne både i form af dyrere finansiering og lavere efterspørgsel fra kunderne. Når vi ser på byggeriet er manglen på efterspørgsel en større udfordring end at finde arbejdskraft, og det tegner et dystert billede for 2023, siger Morten Granzau.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold