30.03.23 DIB Nyheder

Ledigheden stiger for fjerde måned i træk

Ledigheden på det danske arbejdsmarked stiger igen. Nu er der 81.700 ledige, viser tal fra Danmarks Statistik, og vi skal til at vænne os til afmatning på arbejdsmarkedet, mener DI.

Antallet af ledige på arbejdsmarkedet i Danmark steg fra januar til februar med 500 til 81.700 personer. Ledighedsprocenten på 2,8 er uændret.

- Der bliver desværre flere ledige hver måned lige nu. Februar er nu den fjerde måned i træk med højere ledighed. Det skyldes, at virksomhederne slår færre ledige job op end i efteråret, og derfor tager det længere tid for de ledige at komme tilbage i arbejde, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri (DI).

Udviklingen med lidt flere ledige og færre job-opslag er noget vi også kan se frem til i de kommende måneder, mener vicedirektøren.

- Den fortsat høje inflation og de stigende renter er med til at lægge en dæmper på forbrugere og virksomheder. Derfor må vi nok indstille os på, at vi er på vej ind i en afmatning med færre job og flere ledige, siger Steen Nielsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold