24.03.23 DIB Nyheder

Let stigende erhvervstillid – men lang vej igen

Bankuro skaber yderligere usikkerhed om nærmeste fremtid trods let stigende erhvervstillid, mener DI.

Erhvervstillidsindikatoren er steget til 89,3 i marts, viser tal fra Danmarks Statistik. DI’s vicedirektør og chef for økonomisk politik og analyse ser stilstand i erhvervslivets humør, som ikke giver anledning til at tro på økonomisk fremgang i den kommende tid.

- Erhvervslivets humør har været på frysepunktet i lang tid, og selvom dagens tal peger opad, er der fortsat langt til plusgrader og bedre tider i erhvervslivet, siger Morten Granzau, vicedirektør og chef for Økonomisk Politik og Analyse i Dansk Industri.

- Den fortsat lave erhvervstillid underbygger udsigterne til en økonomisk opbremsning, som skønnet af både finansministeriet og nationalbanken. Trods dagens lille forbedring i erhvervstilliden er den største vækstbarriere for dansk erhvervsliv fortsat den enorme usikkerhed, der ligger over både dansk og international økonomi, siger Morten Granzau.

- Hvad formentlig ikke har haft den store effekt på dagens tal er den seneste tids bankuro i andre lande, som giver et ubehageligt deja-vu til fortidens finanskrise. Bankuroen kan skabe usikkerhed hos virksomhederne, og det er værd at følge nøje med i de kommende måneder. Hvis virksomhederne og forbrugerne begynder at blive bekymrede for deres indestående i bankerne, kan det have fatale konsekvenser for vores økonomi, siger Morten Granzau.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold