Danmark er en magnet for udenlandsk arbejdskraft, viser nye beregninger fra DI. PÅ billedet er det skønne Ribe, der er Danmarks ældste by.

Foto: Getty Images
25.04.23 DIB Nyheder

Vild udvikling: 147.000 flere udlændinge beskæftiget i Danmark

I de seneste ti år er antallet af udlændinge beskæftiget i Danmark steget kraftigt, og de står nu for næsten halvdelen af den samlede beskæftigelsesfremgang i Danmark, viser beregninger fra Dansk Industri.

Udlændinge spiller en nøglerolle i den fremgang, der har været i beskæftigelsen i Danmark i de seneste ti år. Det viser nye beregninger fra Dansk Industri, der præsenteres i kølvandet på endnu en rekord i beskæftigelsen i Danmark.

Fra 2012 til 2022 er antallet af beskæftigede udlændinge i Danmark vokset med 147.000 fuldtidspersoner. Det svarer til 47 procent af fremgangen i antal beskæftigede.

- Det er en ganske imponerende udvikling. Ledigheden er rekordlav i Danmark, derfor er det helt afgørende, at vi formår at tiltrække dygtige udlændinge til Danmark, siger DI’s arbejdsmarkedspolitiske chef Steen Nielsen.

Han påpeger, at fremgangen i de udenlandske medarbejdere er sket samtidig med et vedvarende fald i ledigheden i Danmark, hvilket understreger, at tidligere tiders myter om at udlændinge stjæler job fra danskerne ikke har noget på sig.

- Tværtimod, så er muligheden for at tiltrække dygtige udlændinge til de danske arbejdspladser med til at fastholde produktion og job herhjemme. Det kommer hele samfundet til gavn, siger Steen Nielsen.

Pointen understreges af, at udlændinges bidrag til dansk økonomi er vokset markant i de senere år. Det er ifølge DI penge, der er med til at understøtte velfærden i Danmark.

- Udenlandske medarbejdere på de danske arbejdspladser er kort og godt en god forretning for Danmark, siger han.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik, der blev offentliggjort i fredags, steg den samlede beskæftigelse i februar med 5.400 personer, så der nu er 2.983.500 beskæftigede i Danmark.

- Det er godt gået set i lyset af de økonomiske udsigter, der med stigende renter, inflation og geopolitisk uro godt har skabt mere usikkerhed om fremtiden for de danske virksomheder, siger DI’s arbejdsmarkedspolitiske chef.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Peter G. H. Madsen
Skrevet af:

Peter G. H. Madsen

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold