21.06.23 DIB Nyheder

Danmark runder snart tre millioner lønmodtagere

Antallet af lønmodtagere steg i april med 800 personer. Danmark er nu kommet endnu tættere på at runde 3 millioner lønmodtagere. Dansk Industri glæder sig over udviklingen.

- Det bliver mere og mere sandsynligt, at vi i år runder 3 millioner lønmodtagere i Danmark. Det er en milepæl, som stort set ingen havde forudset i starten af året, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri.

- Der er dog stadig usikkerhed om den fremtidige økonomiske udvikling. For Danmark spiller det en meget stor rolle, hvad der sker i verden omkring os, og her kan der stadig ske udviklinger, der kan påvirke vores beskæftigelse negativt, uden at vi selv kan gøre ret meget, siger Steen Nielsen.

- Vi er ved at få styr på inflationen. Faktisk er priserne herhjemme slet ikke steget i løbet af de seneste otte måneder. Og med pæne lønstigninger er der nu igen positiv reallønsudvikling, hvilket holder økonomien oppe og dermed også beskæftigelsen. Men de høje renter ser ud til at bide sig fast, og spørgsmålet er, om der er konsekvenser fra de høje renter, som endnu ikke har ramt vores økonomi og beskæftigelse for fuld styrke endnu, siger Steen Nielsen.

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold