30.06.23 DIB Nyheder

Stabilt arbejdsmarked trods flere ledige i maj

I maj steg antallet af ledige med 800 personer, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Stigningen ændrer dog ikke på, at ledigheden fortsat er lav i sommervarmen.

- Selvom maj måned bød på det største antal ledige vi har set i år, så buldrer arbejdsmarkedet fortsat godt fremad med en ledighedsprocent på under 3 procent. Dermed har vi fortsat et meget stærkt arbejdsmarked med få ledige, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri.

Det er dermed små bevægelser, der er tale om, når det gælder ledigheden, hvor f.eks. servicebranchen arbejder med fyldte ordrebøger.

- Der er stadig godt gang i kedlerne, til trods for at dampen har lagt sig en anelse. Der er fortsat kun få varslede fyringsrunder og et lavt antal tilmeldte ledige. Samtidig er andelen af virksomheder, som melder om mangel på arbejdskraft på kort tid steget fra hver fjerde til hver tredje. Det er især inden for bygge og anlæg samt servicebranchen, at det er svært at finde medarbejdere i øjeblikket, siger Steen Nielsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold