Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri, forventer at ledigheden langsomt vil stige i løbet af efteråret.

31.08.23 DIB Nyheder

Toppen taget af rekordhøj beskæftigelse

600 flere blev ledige i juli, men udgangspunktet er dog utrolig stærkt med rekordhøj beskæftigelse og meget lav ledighed, siger DI’s vicedirektør Steen Nielsen

Antallet af ledige steg ifølge Danmarks Statistik med 600 i juli måned, og den tendens forventer DI vil fortsætte. Der er dog ingen grund til at frygte den helt store nedtur, for de svage stigninger kommer fra et historisk højt niveau.

- De flere ledige er nok desværre et tegn på, at vi nu er kommet ind i en periode, hvor ledigheden langsomt tikker en smule opad måned for måned, siger Steen Nielsen, vicedirektør i Dansk Industri.

Se opgørelsen fra Danmarks Statistik her

Vicedirektøren peger på, at de markante rentestigninger med lidt forsinkelse nu ser ud til at give den forventede afmatning i økonomien. Med stigningen i antallet af ledige i juli kan det være et forvarsel om et mere afdæmpet efterår på det danske arbejdsmarked.

- Det er dog vigtigt at huske, at udgangspunktet er utrolig stærkt med rekordhøj beskæftigelse og meget lav ledighed på 2,8 pct. Samtidig er der stadig mange virksomheder, der melder om mangel på medarbejdere. Så vi er altså stadig langt væk fra at have dårlige tider på arbejdsmarkedet, siger Steen Nielsen.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold