04.08.23 DIB Nyheder

Medicinalindustrien trækker fremgangen i industrien

Industriproduktionen steg med 6,3 procent i juni i forhold til måneden før. Alligevel er der grund til en smule bekymring, mener DI.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at industriproduktionen steg med 6,3 pct. i juni i forhold til måneden før. Selvom stigningen isoleret set er positiv, er der grund til en smule bekymring, når vi ser udviklingen over det seneste år, vurderer Morten Granzau, vicedirektør i Dansk Industro (DI).

- Efter en måned hvor industriproduktionen gik tilbage, ser vi endnu engang fremgang i de danske industrihaller. Væksten er dog meget skævt fordelt mellem de enkelte underbrancher i industrien, hvor medicinalindustrien kører i overhalingsbanen, har fødevare- og maskinindustrien over det seneste år taget en del tæv som følge af høje renter, siger Morten Granzau.

Han fortsætter:

- De høje renter fra centralbankerne samt dalende aktivitet hos især tyske leverandører presser simpelthen efterspørgslen ud af både hjemme- og eksportmarkedet, siger Morten Granzau.

Modsat står den største underbranche, medicinalindustrien, med virkelig pæne produktionsresultater.

- Det er isoleret set meget positivt. Den vækst kan dog være svær at mærke andre steder, da langt størstedelen af beskæftigelsen er i den øvrige del af industrien, siger Morten Granzau.

Læs også: Industriklassiker får iværksættere på vingerne

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold