De høje renter herhjemme og på eksportmarkederne kan lægge en dæmper på industriens aktiviteter i en periode.

Foto: Getty Images
07.09.23 DIB Nyheder

DI: Fornyet afmatning i industrien

Industriproduktionen faldt med 10,0 procent i juli efter store  udsving i medicinalbranchen. Højt renteniveau dæmper aktiviteterne.

Industriproduktionen faldt med 10,0 procent i juli måned sammenlignet med juni, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Særligt den vigtige medicinalindustri svinger meget fra måned til måned, og i juli blev det til et større fald på 19,2 procent alene i medicinalindustriens produktion. Det smitter kraftigt af på det samlede indeks, siger Morten Granzau, vicedirektør i Dansk Industri.

Industrien har længe kørt i to hastigheder, og på trods af dagens tilbagegang må der stadig siges at være god fart på i medicinalindustrien takket være udviklingen af nye lægemidler. Uden for medicinalindustrien har tendensen i produktionen været faldende i det seneste års tid, og det fortsætter.

- Med medicinalindustrien som en mulig, men markant undtagelse, må industrien nok indstille sig på, at afmatningen vil vare ved i nogen tid endnu. Det skyldes særligt, at de høje renteniveauer både herhjemme og på eksportmarkederne lægger en dæmper på aktiviteten, og med tilbagegang i landene omkring os, går industrien en svær tid i møde, siger Morten Granzau.

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Morten Granzau Nielsen

Morten Granzau Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 4676
  • Mobil +45 2245 4620
  • E-mail mogr@di.dk

Relateret indhold