Følg instruktionerne herover eller læs mere via link i artiklen nedenfor.

23.01.24 DIB Nyheder

Hjælp os med at hjælpe Ukraine gennem vinteren

I vinteren 2022/2023 hjalp danskere og danske virksomheder gennem Bevar Ukraine med mere end 6 millioner kroner samt generatorer, maskiner, medicin og hospitalsudstyr. Nu står Ukraine igen i en brutal vinter, og derfor håber vi igen på jeres hjælp, skriver Ole Egeblad, Partnerskabs Manager i Bevar Ukraine og Jens Holst-Nielsen, underdirektør i DI.

Den vel nok største trussel mod vores demokrati og levevis udspiller sig mindre end 1.000 km fra Danmark.

Ruslands uprovokerede angreb på Ukraine for to år siden og den efterfølgende krig har kastet Europa ud i noget, vi alle troede hørte fortiden til – krig i Europa ganske tæt ved vores grænser. Invasionen betyder, at Ukraine er plaget af massive ødelæggelser. Samtidig er landet midt i en brutal vinter, der gør vinteren til en overlevelseskamp for millioner af ukrainere.

I de krigsramte områder er boliger, hospitaler, skoler og kritisk infrastruktur blevet ødelagt.

Millioner er på flugt eller har mistet deres hjem og mangler nu adgang til grundlæggende fornødenheder som varme og elektricitet.

For mange ukrainere er vinteren ikke længere kun en årstid, men en fjende, der bringer ekstra lidelser og udfordringer.

Gentager succes for 2022/2023

I vinteren 2022/2023 gennemførte Bevar Ukraine i samarbejde med Dansk Industri og Politiken en kampagne, der indsamlede mere end 6 millioner kroner.

De gik til indkøb af generatorer, brænde, brændeovne, termotøj, powerbank samt medicin og hospitalsudstyr. Samtidig donerede en række virksomheder også udstyr og maskiner, der har gjort en kæmpe forskel i Ukraine det forgangne år, så vi i alt kunne sende 129 lastbiler med nødhjælp til Ukraine.

Det vil vi gerne gøre igen, og derfor er vi atter i år gået i tæt samarbejde med Dansk Industri om en ”Winterization”-kampagne", hvor vi alle SAMMEN hjælper ukrainerne så godt, vi nu hver især kan.

Læs mere om ”Winterization”-kampagnen hos Bevar Ukraine

Last winter you helped thousands of Ukrainians get through the hard winter period.

As a result of Russian attacks on critical infrastructure, several Ukrainians were left without electricity, heat, and water.

Your generous donations have enabled us to provide vital humanitarian aid such as fuel, generators, and thermal clothing 🔥

Unfortunately, Russia has resumed comprehensive attacks, which puts many civilians in danger. We’re launching a new campaign to provide the necessary help 🏠

Please help fight these attempts to deprive Ukrainians of heat from their homes, hospitals, and schools.

Video: Bevar Ukraine

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Jens Holst-Nielsen

Jens Holst-Nielsen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3017
  • Mobil +45 2060 6986
  • E-mail jhn@di.dk

Relateret indhold