DI Byggeri forventer i sin seneste prognose, at beskæftigelsen vil falde med ca. 6.000 personer i 2024 oven på lavere byggeaktivitet i 2023.

Foto: Getty
19.01.24 DIB Nyheder

Overraskende stigning i byggebeskæftigelsen

Antallet af beskæftigede inden for bygge og anlæg steg i fjerde kvartal 2023 til rekordhøjde trods fortsat lav byggeaktivitet.

2023 sluttede med en mindre stigning i beskæftigelsen i bygge og anlæg.  Antallet af beskæftigede steg i fjerde kvartal 2023 til 195.900, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

- Det er en mindre stigning men til et rekordhøjt niveau, og stigningen er overraskende set i lyset af den lavere byggeaktivitet som følge af blandt andet højere renter og byggeomkostninger, siger Louis Konstantyner, chefkonsulent i DI Byggeri.

DI Byggeri forventer i sin seneste prognose, at beskæftigelsen vil falde med ca. 6.000 personer i 2024 oven på lavere byggeaktivitet i 2023. Men beskæftigelsen trodser endnu den prognose

- Stigningen skal også ses i sammenhæng med, at omkring hver fjerde bygge- og anlægsvirksomhed stadig melder om produktionsbegrænsninger som følge af mangel på arbejdskraft. Dermed er arbejdsmarkedet langt fra gået i stå. Og vores tal viser også, at bygge- og anlægsvirksomhederne generelt vurderer deres vækstudsigter positivt i det kommende år, siger Louis Konstantyner.

Læs også: Virksomheder forventer mangel på medarbejdere i mange år

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Louis Konstantyner

Louis Konstantyner

Chefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3144
  • Mobil +45 5213 2345
  • E-mail louk@di.dk

Relateret indhold