"En lang række lande har tilsvarende udfordringer med gamle kaserner fra en anden tid. De vil se sig omkring efter de bedste løsninger, og dem har vi i Danmark de bedste forudsætninger for at skabe, fordi vi har så stærke samarbejdstraditioner og høj tillid," siger Joachim Finkielman direktør for DI Forsvar og Sikkerhed.

07.02.24 DIB Nyheder

Kan du gøre danske kaserner attraktive?

Moderniseringen af danske kaserner er blandt de første projekter, som forsvarsforligets 155 milliarder skal gå til. For at gøre det bedst muligt, vil DI invitere Forsvarets Ejendomsstyrelse og danske virksomheder til workshops om udvikling af løsninger, der måske også kan eksporteres.

Med forsvarsforliget fra 2023 bliver der over de næste 10 år frigivet ’pengepakker’ af samlet 155 milliarder kroner til opgraderinger og udviklinger af Forsvaret.

Først for ligger opgradering/renovering og udvikling af kaserner samt anlæg  og digital infrastruktur, hvor en bred kreds af danske virksomheder kan bidrage med løsninger, der sikrer gode forhold for soldaterne hvad end det gælder de fysiske rammer, sikkerhed eller andre aspekter af livet i Forsvaret.

- Vi mener, at de private virksomheder skal tidligt og tæt ind på processerne, så deres ekspertise og innovationskraft udnyttes bedst muligt. Vi har netop set i en ny analyse fra Erhvervsministeriet, at mange virksomheder oplever barrierer i Forsvarets udbud. Det skal der findes løsninger på, så samarbejdet bliver mere smidigt, siger Joachim Finkielman, direktør i DI Forsvar og Sikkerhed.

Læs også: Forsvarsmarkedets indkøbsprocesser udfordrer virksomheder

Workshops skal give inspiration

For at komme det nærmere, hvordan processerne kan forløbe bedst muligt vil DI invitere  Forsvarets Ejendomsstyrelse til at afholde workshops, hvor relevante aktører kan komme med deres bidrag i en styret proces.

- Der er et stort potentiale for både danske virksomheder og Forsvaret ved at udvikle

energieffektive, supermoderne anlæg, der skaber trivsel og udvikling. Derfor håber vi, at mange virksomheder vil melde sig til, siger Joachim Finkielman.

Han påpeger, at resultaterne også vil kunne give afkast til Danmark og danske virksomheder i form af eksportindtægter.

- Der er en lang række lande, der har tilsvarende udfordringer med gamle kaserner fra en anden tid. De vil se sig omkring efter de bedste løsninger, og dem har vi i Danmark de bedste forudsætninger for at skabe, fordi vi har så stærke samarbejdstraditioner og høj tillid, siger Joachim Finkielman.

Vil du deltage i workshops? Send en mail til chefkonsulent Lise Thomsen på ltn@di.dk

Læs også: Rambøll vil skabe et godt liv på kasernerne

 

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Lise Thomsen

Lise Thomsen

Fagleder, DI Kreative Erhverv

  • Direkte +45 3377 4795
  • Mobil +45 2949 4435
  • E-mail ltn@di.dk

Relateret indhold