24.01.24 Dansk Infrastruktur Nyheder

Råstofdagen 2024: Forsyning og råstoffer

Forsyningen med råstoffer - sand, sten og grus - er samfundskritisk og afgørende for både byggeri, anlæg, infrastruktur og den grønne omstilling. Kort sagt; ingen fjernvarme uden råstoffer

Danske Råstoffer i DI Byggeri afvilkede konference den 18. januar, hvor både forsyningen og forbruget er på dagsordenen. 

Konferencen belyste de udfordringer, som både myndigheder, bygge- og anlægsbranchen står overfor. Udfordringerne for myndighederne er nemlig også udfordringer for hele bygge- og anlægsbranchen. 

Der er en national råstofstrategi på vej, og og dens betydning for branchen er kæmpe stor. Der mangler både grundlag for planlægning og sikkerhed for forsyningerne.
 
"Udover påvirkning af klima og miljø handler det også om juraen i form af planlægning, tilladelser og klagesystem. Juraen trænger til en grundig gennemgang, for myndigheders initiativer falder over hinanden. For eksempel tager etablering af solcelleparker ikke højde for områder, der er udlagt til råstofgravning, og klager ved klagenævnet tager to år at behandle. Det er helt uholdbart, siger chef for Dansk Infrastruktur, Torben Liborius, der deltog på konferencen. 

Relateret indhold