Medieudvalg

Skriv så du bliver læst!

DAU's medieudvalg

DAU's medieudvalg har primært fokus på at producere DAU-bladet, som publiceres 2 gange årligt

Alle er velkomne til at bidrage til DAU-bladet med idéer og konkrete artikler. Som udgangspunkt er redaktionen forankret i DAU's bestyrelse ud fra et rotationsprincip. Men medieudvalget er altid åbent for kvikke hoveder og flittige hænder.

Konkrete forslag
Forslag til artikler til DAU bladet modtager vi meget gerne. Send dit forslag til redaktør Amalie Dahlerup Hermansen, adhe@di.dk, som vil aftale nærmere med dig ud fra rammerne nedenfor.

Fem gode råd til din artikel
Vi skriver, fordi vi gerne vil have andre til at læse vores artikler. Journalister har nogle små fif til en god artikel, som vi andre kan nyde godt af. Når du skriver til DAU-bladet, kan du have glæde af følgende:

  • Tænk på, at det er vigtigt at fange læseren allerede i starten af artiklen – det er her, læseren afgør om den er værd at læse. Du gør det ved at starte med en kort indledning om kernen i din artikel.
  • Skriv korte sætninger frem for lange. Det gør din artikel lettere at læse og jo lettere den er at læse, desto flere vil læse den.
  • Kan et almindeligt ord erstatte et fagudtryk, så brug det.
  • Skriv ud fra dine egne erfaringer, og brug eksempler, på det du fortæller om. Det gør det lettere at forstå din tekst.
  • Figurer skal kunne forstås, uden at man skal læse artiklens almindelige tekst. Er det nødvendigt med en forklaring for at forstå figuren, skal den stå ved figuren. Grunden er, at alle undersøgelser viser, at læseren ser på figuren før den almindelige tekst.

Hav de fem råd i baghovedet, når du skriver - og brug dem, når du læser din artikel igennem og før du afleverer den. 

Praktiske krav til alle artikler

  • Max længde – 700 ord. Du skal fraregne plads til figurer. En figur tager cirka 100 ord. Større artikler skal aftales særskilt.
  • Artiklen skal være med forfatternavn, titel og virksomhed
  • Foto af forfatter mindste opløsning 2 MB (ikke fra en webside!).

Vi ser frem til at få din artikel. Da der kan være behov for tilpasninger til bladet, forbeholder vi os ret til at redigere artiklen.

Artiklen sendes med materiale til Amalie Dahlerup Hermansen, adhe@di.dk.

God skrivelyst!

Amalie Dahlerup Hermansen

Amalie Dahlerup Hermansen

Konsulent