Gulvfakta

PU-Crete

PU-Crete er en specialbelægning på basis af polyuretan som kan bruges, når der kræves de skrappeste egenskaber.

Senest opdateret 02.07.2021


PU-Crete

Højstyrkegulvbelægningen PU-Crete er lavet på basis af polyuretan og giver god modstandsdygtighed over for termiske og kemiske belastninger, slitage, kollisioner og andre mekaniske påvirkninger.

Gulvbelægningen vælges oftere pga. sin funktionalitet og modstandsdygtighed end af æstetiske årsager.

PU-Crete er en flerkomponent-polyuretan modificeret med special-filler. Den laves typisk i lagtykkelser på 2-12 mm. Hvilket lagtykkelse du skal vælge, afhænger af de ønskede egenskaber, da gulvbelægningen kan laves med forskellige grader af skridsikkerhed, overflader, farver, finishgrader og modstandsdygtighed.

Du kan også få meget hurtige hærdetider. Der findes PU-Crete-gulve, som er fuldt brugbare efter kun 5 timer ved mindst 10 °C.

Anvendelsesområder

Belægningen egner sig i fødevareindustrien, mejerier, farmaceutiske og kemiske anlæg, laboratorier, fryserum mv. med høje kemiske og mekaniske belastninger, slagpåvirkning, varmechok og damprens osv.

PU-Crete er kompakt, uigennemtrængelig og praktisk talt inaktiv, ikke biologisk nedbrydelig og befordrer ikke vækst af bakterier mv. Det gør den velegnet til områder, hvor der er behov for det højeste niveau af hygiejne.

Gulvbelægningen er ikke UV-resistent. Hvis den bliver udsat for sollys eller anden UV-påvirkning, er der derfor risiko for, at visse farver vil gulne.

Fordele ved PU-Crete

  • Resistent over for mange kemikalier, fx stærke syrer, baser, fedtstoffer, olier og opløsningsmidler
  • Højere slidstyrke end traditionelle fugefrie belægninger
  • Kan tåle og bevare sine fysiske egenskaber ved temperaturer fra -40 °C til +160 °C
  • På beton kan vedhæftningsstyrken blive stærkere end betonens sammenhængsstyrke
  • Smags- og lugtneutral og afgiver ingen forurening eller VOC'er (flygtige organiske forbindelser)
  • Mindre fugtsensitiv end lignende produkter og kan udlægges på ret nystøbt beton efter passende forbehandling
  • Kan udføres som antistatisk gulvbelægning

Tjek underlaget grundigt

Underlaget er vigtigt for et godt resultat. Før du går i gang, skal du derfor undersøge underlagets tilstand og tjekke det omhyggeligt for bl.a. revner, løse områder og for, om overfladetrækstyrken lever op til den valgte PU-Cretes specifikke krav. Underlaget skal leve op til producentens vejledninger.

For de fleste producenter vil minimumskravet til overfladetrækstyrken på underlaget som regel være ≥ 1,5 MPa. Vær opmærksom på, om producenten stiller særlige krav til afslutninger og evt. låseriller.