21.06.22 Gulvbranchen Nyheder

Kom ind i branchen som helt lille

A10 Tæpper og Gardiner A/S er opkaldt efter hovedvej A10 som gik gennem Kolding. I dag ligger virksomheden stadig i Kolding og drives i fællesskab af de tre indehavere: René Krog Pedersen, Allan Brawn Rasmussen og Carsten Christensen.

A10 har 26 ansatte og kan lave næsten alt fra A til Z – alle former for gulvbelægning og alle gardinopgaver. Men kun for erhvervskunder. Firmaet blev grundlagt i 1973 af René Krog Pedersens far, og René kom ind i det i 2003. René er vokset op i gulvbranchen og var på arbejde med sin far, siden han var helt lille.

I A10 har de tre indehavere delt rollerne imellem os. René har primært ansvaret for kunderne i lokalområdet samt kontor og personaledelen. Firmaet har den filosofi, at godt arbejde skaber tillid, som igen skaber mere arbejde. Så det lægger René og hans to medindehavere vægt på at levere. De oplever dog problemer med materialeleveringer, stigende priser og mangel på lærlinge:

 - Der er gang i den, så der er mangel på lærlinge. Jeg kunne godt ønske mig, at flere virksomheder tager en lærling. Jeg ser en stor gevinst for de unge, der vælger at blive gulvlægger, for ”det er jo at læse videre for en tømrer”. For arbejdet med at være gulvlægger er ikke bare arme og ben, siger René.

Lige som sin far har René været aktiv i branchen og bl.a. siddet i bestyrelsen. Det har givet ham stor værdi at få et netværk igennem bestyrelsesarbejdet. Særlig glad har han været for at få muligheden for at være med til at udvikle Gulvfakta. Nu er han også kommet med i Fagteknisk udvalg for tekstile belægninger. A10 deltager også i Gulvbranchens generalforsamling og i fyraftensmøder.

 - Jeg synes, der er alt for få medlemmer, der tager imod de gode faglige tilbud. Får man bare en eller to gode idéer med hjem, så er tiden mere end godt givet ud. Ud over det gode og relevante faglige indhold, får man så også udbygget netværket med kolleger, siger René.

Relateret indhold