16.08.23 Gulvbranchen Nyheder

Personlig og professionel karriere i gulvets tjeneste

For Jens Peder Olesen er den personlige kontakt med kunderne vigtig for at løse opgaverne bedst muligt. Jens Peder startede egentlig på Handelshøjskolen i Aarhus, men fandt ud af, at han havde talent for håndværk og kontrakter. I dag driver han Wenge Gulve i Herning.

Da Jens Peder Olesen begyndte på Handelshøjskolen i Aarhus, var det med drømmen om at blive iværksætter. Så da han fandt ud af, at han var god til at bruge hænderne og til at læse kontrakter, lå tømrerfaget lige for. Derfra var fundamentet lagt for en god karriere i gulvets tjeneste.

I 1996 stiftede Jens Peder sit firma Wenge Vedligeholdelse i Herning. I 2001 kom partneren Torben Jensen til, og firmaet Wenge Gulve ApS blev dannet. Seks år efter havde de 6-7 ansatte, og da finanskrisen bankede på i 2008, valgte de at ændre firmaet til et A/S. Hvor andre så krise, så Jens Peder muligheder. Nu har Wenge Gulve 20 fastansatte og 20 løstansatte, der arbejder i hele landet.

Personlig kontakt skaber tillid

Jens Peder sætter pris på den personlige kontakt med kunderne. Tendensen til at ordne alt på skrift eller SMS er med til at skabe afstand. Taler man sammen eller besøger byggepladsen, får du en bedre forståelse af, hvordan problemerne skal løses. Det skaber også tillid fremfor kontrol. Så for Jens Peder er det personlige alfa og omega.

Det kan være svært, når ens virksomhed vokser fra at have et par medarbejdere til at være en større butik. Det hele bliver mere bureaukratisk og krævende med større kontrakter. Derfor mener Jens Peder, at det kunne være en hjælp til de mindre virksomheder i branchen, hvis de kunne få mere assistance fra Gulvbranchen, når der er vokseværk. Gulvbranchen kunne fx lave en spiseseddel eller huskeseddel, så der er styr på alle detaljerne i udvidelsen af sin virksomhed.

Rejser i stedet for julefrokoster

Jens Peder prioriterer sin sparsomme fritid med familie og ferie. Han rejser ofte og har sat sig et mål om at besøge alle europæiske lande. Han mangler kun et par lande, der er svære at besøge på grund af krigen i Ukraine. Hans rejseiver kommer også medarbejderne til gode, da julefrokosten flere gange har været afløst af rejser for at se fodbold eller bare hygge sig. 

Relateret indhold