Ny udstilling af de flotteste svendestykker viser nutidig dansk håndværk

En ny udstilling viser eksempler på unge håndværkeres svendestykker inden for forskellige fag. Målet er at vise, hvad man lærer på en håndværksuddannelse i dag.

De gamle håndværkertraditioner holdes stadig i hævd. For når en håndværkerlærling afslutter sin uddannelse, skal hun eller han udføre et svendestykke som en del af svendeprøven. Men selvom der gennemføres svendeprøver hver eneste måned året rundt, er der mange, som aldrig har set et svendestykke.

Nu viser en ny udstilling – som en række håndværkslaug og Håndværkerforeningen København står bag – en række eksempler på nutidens svendestykker.

Svendestykkerne på udstillingen er udført af lærlinge, der er uddannet inden for fag som smed, tømrer, snedker, murer og stenhugger.

Udstillingen vises i forbindelse med Håndværkerforeningens medaljeuddeling, hvor årets dygtigste nyuddannede håndværkere hyldes med Håndværkerforeningens medalje. Det sker den 7. maj på Københavns Rådhus under overværelse af H.M. Dronning Margrethe.

Udstillingen åbnes af Københavns børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager og laugenes oldermænd med en reception den 30. april kl. 15.00 – 17.00 i DI’s foyer ud mod Rådhuspladsen, H.C. Andersens Boulevard 18, 1553 København.

Udstillingen vil herefter kunne ses frem til den 14. maj af besøgende i Industriens Hus og være åben for alle interesserede, da der er gratis og uhindret adgang for offentligheden til udstillingerne i DI’s foyer alle hverdage i tidsrummet kl. 9-17.

Foto: Yichan, IMAS

Pressemeddelelse

Pressemeddelelse: Svendestykkeudstilling åbningsreception

Invitation til åbningsreception

Invitation: Åbningsreception svendestykkeudstilling

Relateret indhold