Colourbox
22.04.24 Træsektionen Nyheder

Når pressen ringer

Hvis du skal håndtere pressen, kan det være en kompleks og udfordrende proces, som kræver en strategi. Her er en række overvejelser, du bør gøre dig, hvis du bliver kontaktet af pressen.

Du skal gerne gøre dig en række overvejelser, inden du på vegne af din virksomhed udtaler dig til pressen. Det kræver en strategi, da det ellers kan blive en kompleks og udfordrende proces. Dette gælder også for virksomheder i vores sektor, hvor udtalelser kan have vidtrækkende konsekvenser.

1. Forstå historien og din rolle

Før du udtaler dig, er det afgørende at forstå, hvad historien handler om, og hvad din rolle som case er. Hvad ønsker journalisten at belyse, og hvordan passer din virksomhed ind i denne kontekst?

2. Baggrund eller citat?

Et vigtigt spørgsmål er, om du taler til baggrund eller til citat, når du udtaler dig til pressen. Hvis du taler til baggrund, bør journalisten som udgangspunkt ikke citere dig. Til baggrund kan dine udtalelser hjælpe journalisten med at forstå emnet, men vil ikke blive offentliggjort. Hvis du taler til citat, skal du være klar over, at du kan blive citeret direkte.

3. Gennemsyn af citater

Det er altid en god idé at bede om at få citaterne til gennemsyn. Dette giver dig mulighed for at sikre, at du er korrekt citeret, og at dine udtalelser er præcise og klare. Du kan også bede om at se citaterne i den kontekst, de bliver bragt, så du er sikker på, at du ikke fx bliver brugt til at bekræfte en virkelighed, du ikke kan genkende.

4. Vurder situationen

Inden du udtaler dig, er det væsentligt at gøre op med dig selv, om du vurderer sagen som positiv eller negativ for din virksomhed. Er den negativ for din virksomhed, skal du måske undlade at være med. Omhandler den din virksomhed og er negativ, skal du overveje at søge rådgivning.

5. Professionel rådgivning

Hvis du står over for en kompleks sag, kan det være en fordel at søge professionel rådgivning. En erfaren kommunikationsrådgiver kan hjælpe dig med at forstå, hvordan pressen kan forventes at håndtere sagen, og hvordan du bedst håndtere den på vegne af virksomheden.

Husk, at Træsektionen i DI Byggeri er her for at hjælpe dig. Du er velkommen til at trække på os, hvis du står over for en udfordrende pressekontakt. At navigere i pressekontakt kræver både omhu, indsigt og erfaring. Med de rette værktøjer og overvejelser kan du sikre, at du repræsenterer din virksomhed på den bedst mulige måde.

Relateret indhold