Foto: Getty Images
14.03.23 OK2023 Nyheder

Update om OK2023

Få en hurtig status på overenskomstforhandlingerne og overblik over de aftaler, som DI har indgået i den forløbne uge.

Status på forlig

Nu går det stærkt med at indgå aftaler. Det fremgår af forligsprocenten, som bliver opdateret, når arbejdsgiverforeninger og fagforbund indgår nye forlig, og som er steget markant siden sidste uge.

Ifølge den seneste opgørelse fra Dansk Arbejdsgiverforening var den samlede forligsprocent tirsdag den 14. marts oppe på over 85 pct. For de overenskomstdækkede medarbejdere i DI’s medlemsvirksomheder var forligsprocenten helt oppe på 92,5 pct.

Fristen forlænget med yderligere to uger

Forligsmand Jan Reckendorff meddelte mandag, at de varslede arbejdsstandsninger til ikrafttræden 1. marts 2023 er udsat i yderligere 14 dage fra den 15. marts 2023 (2. udsættelse).

På trods af den høje forligsprocent mangler der stadig at blive indgået forlig for et stort antal overenskomster. Derfor har forligsmanden bedt DA og FH om en status for forhandlingerne torsdag den 16. marts 2023.

Se meddelelsen på Forligsinstitutionens hjemmeside

Funktionæroverenskomsten for Handel, Transport og Service

DI Overenskomst II, HK Privat og HK Handel indgik 10. marts 2023 en 2-årig aftale om Funktionæroverenskomsten for Handel, Transport og Service, som dækker ca. 39.000 funktionærer inden for kontor-, handels-, laboratorie- og lagerfunktioner. 
Læs mere og hent forligsaftalen

Serviceoverenskomsten

DI og 3F PSHR indgik 8. marts 2023 en 2-årig aftale om Serviceoverenskomsten, som dækker omkring 25.000 medarbejdere beskæftiget i servicebranchen. 
Læs mere og hent forligsaftalen

Landsoverenskomsten for Butikker

DI Overenskomst II og HK HANDEL indgik 10. marts 2023 en 2-årig aftale om Landsoverenskomst for Butikker, som dækker ca. 11.100 butiksmedarbejdere ansat inden for handel, transport og service. 
Læs mere og hent forligsaftalen

Slagteoverenskomsten

DI og Fødevareforbundet NNF indgik 9. marts en 2-årig aftale om Slagteoveroverenskomsten, som dækker godt 7.000 medarbejdere på danske slagterier.
Læs mere og hent forligsaftalen

Den Fødevareindustrielle Overenskomst

DI og Fødevareforbundet NNF indgik 11. marts 2023 en 2-årig aftale om Den Fødevareindustrielle Overenskomst, som dækker ca. 6.000 medarbejdere beskæftiget på en række forskellige fødevarevirksomheder.
Læs mere og hent forligsaftalen

Kantineoverenskomsten

DI og 3F PSHR indgik den 10. marts en 2-årig aftale om Kantineoverenskomsten, som dækker ca. 5.000 medarbejdere beskæftigede inden for kantine- og catering.
Læs mere og hent forligsaftalen

Overenskomsten for Faglærte

Dansk Industri og Dansk Metal samt Dansk El-Forbund indgik 13. marts 2023 en 2-årig aftale om Overenskomsten for Faglærte, som dækker omkring 1.000 håndværkere. 
Læs mere og hent forligsaftalen

Parkeringsvagtoverenskomsten

Dansk Industri og Serviceforbundet for Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Landssammenslutning indgik 13. marts 2023 en 2-årig aftale om Parkeringsvagtoverenskomsten, som dækker ca. 1.000 parkeringsvagter og parkeringsservicemedarbejdere.
Læs mere og hent forligsaftalen

Jernbaneoverenskomsten

JA/DI og Dansk Jernbaneforbund indgik den 8. marts 2023 en 2-årig aftale om Jernbaneoverenskomsten, som sækker lokomotivførere beskæftiget med gods- og persontransport. Overenskomsten dækker også medarbejdere, der beskæftiger sig med fremførelse af selvkørende tog og medarbejdere med tekniske funktioner. 
Læs mere og hent forligsaftalen

Mejeribranchens Funktionæroverenskomst

DI Overenskomst II Mejeribranchen indgik 9. marts 2023 en 2-årig aftale om Mejeribranchens Funktionæroverenskomst, som dækker ca. 800 administrative og tekniske funktionærer inden for kontor-, handels-, butiks- laboratorie- og lagerfunktioner, der er beskæftiget hos medlemmer af Mejeribrugets Arbejdsgiverforening.
Læs mere og hent forligsaftalen

Tilsynsfunktionæroverenskomsten

DI og Serviceforbundet indgik 13. marts 2023 en 2-årig aftale om Tilsynsfunktionæroverenskomsten, som dækker medarbejdere beskæftiget i servicebranchen.
Læs mere og hent forligsaftalen

Overenskomst for skibsførere på havnebusser

Dansk Industri og Lederne Søfart indgik 14. marts 2023 en 2-årig aftale om Overenskomst for skibsførere på havnebusser i Movia-området, som dækker omkring 35 medarbejdere.
Læs mere og hent forligsaftalen

Trikinsøgeroverenskomsten

DI og Serviceforbundet indgik 12. marts 2023 en 2-årig aftale om Trikinsøgeroverenskomsten, som dækker ca. 20 trikinsøgere på svineslagterierne.
Læs mere og hent forligsaftalen

Flere OK2023-nyheder

Se alle nyheder om OK2023

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.