17.01.22 DI Pressemeddelelse

DI får ny chef for turisme- og oplevelsesøkonomi

1. februar 2022 bliver Maria Krüger Torp ny chef for DI Turisme og oplevelser i landets største erhvervsorganisation, Dansk Industri. Som hele branchens nye talerør kommer hun til at spille en vigtig rolle i arbejdet med at udvikle fremtidens turisme-, kultur- og oplevelseserhverv.

DI henter en ny markant profil fra erhvervslivet, der skal være med til at løfte hele det danske turisme- og oplevelseserhverv. Maria Krüger Torp kommer til DI med indgående erfaring og kendskab til branchen, politisk interessevaretagelse og strategisk kommunikation. Sammen med DI’s mange medlemmer skal Maria være med til at tegne fremtiden for det danske turisme- og oplevelseserhverv, som i øjeblikket er historisk udfordret af restriktioner og nedlukninger som følge af coronakrisen.

- Turisme- og oplevelseserhvervet er helt afgørende for Danmarks sammenhængskraft, udvikling og vækst, og jeg glæder mig meget til at arbejde med DI’s mange medlemsvirksomheder, der hver dag gør en stor forskel for vores samfund. Lige nu er der mange udfordringer i branchen, der skal tackles efter nogle meget svære år, men det åbner samtidig en række nye muligheder, som vi skal skabe og gribe, så vi kan sikre, at Danmark bliver et endnu rigere land inden for turisme, kultur og oplevelser, siger Maria Krüger Torp.

Maria Krüger Torp indtager chefstolen i DI med mange års erfaring i bagagen fra organisationsverdenen, mediebranchen og det politiske maskinrum på Slotsholmen, hvor hun har været ansat i Liberal Alliance og Skatteministeriet. Senest har hun været selvstændig erhvervsdrivende og rådgivet førende virksomheder i branchen om kommunikation og public affairs.

Dansk Industri er Danmarks største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation med flere end 19.000 virksomheder i medlemskredsen. Blandt de mange medlemmer er en del i turisme- og oplevelseserhvervet, der favner bredt fra forlystelsesparker, spillesteder, konference- og messecentre, hoteller, rejse- og transportbranchen til biografer og museer samt de brancher, som leverer ind til erhvervet, eksempelvis foodservice, catering og vaskeribranchen.

- Hver dag kæmper vi for at skabe de absolut bedste vilkår for turisme- og oplevelseserhvervet, og jeg er utrolig glad for, at vi opruster med en ny stærk chef. Maria Krüger Torp er på hjemmebane og kommer til at spille en vigtig rolle i arbejdet med at skabe fremtidens turisme- og oplevelseserhverv, siger Henriette Søltoft, vicedirektør i Dansk Industri.

Maria Krüger Torp er 39 år og uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Hun bor på Frederiksberg med sin mand og deres tre børn.

For yderligere kommentarer og informationer kan DI’s presserådgiver Ditte Rieland kontaktes på tlf. +45 2246 7822 eller e-mail: dirh@di.dk

Ditte Rieland

Ditte Rieland

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 4951
  • Mobil +45 2246 7822
  • E-mail dirh@di.dk

Relateret indhold