25.02.22 DI Pressemeddelelse

Anders Stouge bliver direktør i DI Byggeri

En af organisationsverdenens mest erfarne topfolk bliver branchedirektør i Danmarks største erhvervsorganisation. 1. maj skifter Anders Stouge posten ud som viceadministrerende direktør i Dansk Energi og bliver ny direktør i DI Byggeri.

Jeg er enormt glad og stolt over, at Anders Stouge har valgt at tage imod stillingen som direktør for én af Danmarks vigtigste brancher. Hans faglige kompetencer og store erfaring gør ham til den helt rette person til at sætte en ny og endnu skarpere retning for DI Byggeri, siger Anders Søndergaard Larsen, medlemsdirektør i Dansk Industri.

- Byggebranchen står overfor nogle store omvæltninger de kommende år indenfor særligt grøn omstilling og digitalisering. Med sin store viden indenfor bl.a. energi- og klimapolitik, er jeg sikker på, at Anders Stouge er den helt rette til navigere byggebranchen igennem den transformation med sikker hånd. Og så må vi ikke glemme, at branchen primært består af SMV’er, for hvem de bureaukratiske byrder skal lettes, så de kan rette endnu flere ressourcer mod kerneopgaven, siger Anders Søndergaard Larsen.

Anders Stouge kommer som ny spids i DI Byggeri til at repræsentere adskillige tusinde virksomheder indenfor en stor del af byggeriets værdikæde. Branchefællesskabet samler håndværksvirksomheder – små som store, producenter af byggematerialer, bygge- og anlægsentreprenører samt rådgivere.

- Det er en stor glæde, at kunne tiltrække en så erfaren og dygtig person til topposten i DI Byggeri. Nu samler vi ansvaret for byggeriets politiske prioriteter samt serviceringen af DI Byggeris næsten 7.000 medlemmer, netværk, foreninger og sektioner hos én direktør. Det kommer til at få stor værdi for vores medlemmer, og jeg og bestyrelsen glæder os til, at Anders Stouge skal lede byggeriet igennem nogle af fremtidens helt store udfordringer herunder den grønne omstilling. Vi ser frem til samarbejdet, siger Claus Bering, formand for DI Byggeri.

Anders Stouge ser frem til, at han om godt to måneder sætter sig i direktørstolen og kan påbegynde arbejdet i DI Byggeri.

- Jeg glæder mig rigtigt meget til at påbegynde arbejdet for én af Danmarks største og vigtigste brancher. Byggeriet er fundamentet i vores hverdag, og det danner rammen om hele vores samfund – vores arbejdspladser, de veje vi kører på, de mange forsyningsanlæg vi tager for givet, og vores hjem. Alt det skal vi lære at gøre på en grønnere måde samtidig med, at vi bevarer vores virksomheders konkurrencedygtighed. Det er en stor og spændende opgave, og jeg ser meget frem til at komme i gang.

Anders Stouge tiltræder stillingen som branchedirektør i DI Byggeri 1. maj.

Ben Ron

Ben Ron

Presserådgiver

  • Direkte +45 3377 4785
  • Mobil +45 2830 5452
  • E-mail benr@di.dk

Relateret indhold