13.01.24 DI Pressemeddelelse

Se dronevideo og fotos: Industriens Hus markerer historisk tronskifte

Dansk Industri tager hele domicilet på Rådhuspladsen i København i brug for at sige ”Tak” til Hendes Majestæt Dronningen og "tillykke" til det nye kongepar i forbindelse med tronskiftet.

Dansk erhvervsliv har i generationer haft et godt og tæt samarbejde med regenten og Kongehuset i det hele taget, og derfor er der iværksat markante og synlige markeringer af tronskiftet på søndag.

Allerede fredag tændte DI for facadelyset med et kæmpestort ”Tak”, som vil kunne ses af enhver, der passerer Vesterbrogade og Rådhuspladsen. 

På søndag umiddelbart efter tronskiftet, tændes facadelyset på Industriens Hus med et kæmpestort ”Tillykke” for at gratulere det nye kongepar.

Fra luften kan en tydelig markering af tronskiftet ses oven på Industriens Hus. Husets øverste tagterrasse bliver således udsmykket med store bannere med fotostater af Hendes Majestæt Dronningen og af det nye kongepar – og ligeledes ledsaget af et meget stort ”Tak” og ”Tillykke”.

Det hele filmes og fotograferes og optagelser af markeringen overrækkes til Kongehuset som gave fra Dansk Industri til den afgående majestæt og kongeparret.

- Det gode og tætte samarbejde mellem Kongehuset og erhvervslivet har meget stor betydning for vores virksomheder. Vi ønsker derfor helt naturligt, at vi viser vores taknemmelighed på en meget synlig måde i forbindelse med tronskiftet.

- Vi ser samtidig frem til et fortsat stærkt og værdiskabende samarbejde med det nye kongepar, siger viceadm. direktør Thomas Bustrup, DI.

Relateret indhold