02.11.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Fra Hf-student til murerlærling

Studenterhuen var knap nok landet på Malenes hoved, før skabertrangen kriblede i fingrene. Derfor gik hun kort tid efter i lære som murer, men hun anser ikke sin HF som tidsspild. Tværtimod.

Særligt to ting vægtede højt for Malene i hendes valg af uddannelse: 1) Hun ville være fysisk aktiv, og 2) hun ville være udendørs. Derfor startede hun i januar 2021 som murerlærling hos entreprenørvirksomheden Bo Michelsen A/S i Haderslev. Et valg hun på intet tidspunkt har fortrudt.

”Det med at ville bygge noget, har nok altid siddet i mig, og så er det jo dejligt med en uddannelse, som man altid kan bruge,” fortæller Malene grinende:

”Det fede ved jobbet er desuden, at man som murer er med til at bygge noget, som står i rigtig mange år. Jeg har da også taget min mor og søster med ud for at vise dem, alt det jeg har bygget – og de synes virkelig, at det er flot, at jeg har kastet mig ud i det her.”

Malene valgte at tage en HF efter folkeskolen, fordi det føltes som det trygge og mest fornuftige valg på det tidspunkt, og fordi hun samtidig ikke havde hørt så meget om erhvervsuddannelser.

Tiden på HF har givet hende nogle kompetencer, som hun også kan drage fordel af som murer - både i forhold til at læse og forstå tegninger samt lave præsentationer og opgaver på skolen. Malene mener derfor også, at det er en klar fordel for en arbejdsgiver at ansætte en lærling med en gymnasial baggrund:

”Jeg er for eksempel fritaget for en del fag, hvilket giver mig mere tid hos min arbejdsgiver, hvor jeg eksempelvis er hver fredag. Det viser også dem, der har ansat mig, at jeg er moden nok til at tage en uddannelse og gennemføre den,” siger Malene, der afslutter med at fremhæve det sociale som en styrke ved mureruddannelsen:

”Der er en helt speciel holdånd på en byggeplads. Og jeg er rigtig glad for at have et arbejde, der giver mig en masse socialt. Der er både unge og ældre på pladsen, og vi lærer en masse af hinanden samtidigt med, at vi har det sjovt på arbejdet. Og så er det rart at tjene sine egne penge, mens man er under uddannelse,” slutter hun.

Malene er udlært i marts 2024, men hun har allerede nu gjort sig tanker om at uddanne sig til byggeleder på sigt, idet man der ser byggeprocessen fra en anden vinkel. Men indtil videre er hun rigtig glad for, hvor hun er.