02.07.20 Vi rådgiver dig Nyheder

Handel med Storbritannien efter Brexit

Storbritannien har sagt nej til en forlængelse af overgangsordningen, og derfor er tiden knap i forhold til at genforhandle en aftale. I 2021 bliver Storbritannien et tredjeland. Derfor skal virksomhederne allerede nu begynde at omstille sig til en ny virkelighed.

Vigtigt at gøre sig klar til handel med et Storbritannien udenfor EU

Hvis man eksporterer til Storbritannien, skal man allerede nu begynde at indstille sig på, at der vil gælde de samme generelle krav, som når man handler med tredjelande. Det er blandt andet:

  • Toldbehandling som betyder, at der skal medsendes en handelsfaktura til brug for fortoldningen, samt medfølgende administrative omkostninger 
  • Udførselsangivelse i Skat's E-eksportsystem
  • Særlige produkt og mærkningskrav. Det er endnu usikkert, om man gensidigt vil anerkende hinandens standarder, og om CE mærkning vil være tilstrækkeligt i Storbritannien
  • Dokumentation i forbindelse med midlertidig indførsel til messer og udstillinger i form af et ATA Carnet
  • Krav om oprindelsescertifikat

Det er endnu usikkert, om der bliver landet en aftale, og hvad den vil omfatte. Men det er vigtigt, at man følger udviklingen tæt, og er opmærksom på, at det ikke bliver "business as usual" i 2021.

Få informationer hos DI og vejledning fra Toldstyrelsen 

Toldstyrelsen har lavet en vejledning til virksomheder, og det anbefales at læse den igennem, og notere sig de punkter, som virksomheden bør have fokus på at følge tæt.

DI beskriver i en artikel de forskellige scenarier og udfordringer, og der er god inspiration til hvorledes man skal forholde sig til et endnu ukonkret men meget virkeligt scenarie.
Læs den her