DI i Tyskland

Få hjælp til opstart af virksomhed i Tyskland. Vi hjælper danske virksomheder med alt fra markedsanalyser til selskabsetablering.

Kontakt os

Sådan hjælper vi jer i Tyskland

DI har lokal tilstedeværelse i Berlin, hvorfra vi rådgiver om Tyskland. DI Tyskland har et stærk lokalt netværk i både Nordtyskland og Sydtyskland, som du kan få adgang til via vores services eller aktiviteter.

Alt afhængigt af, hvilket stadie jeres virksomhed befinder sig på, så kan DI Tyskland bistå med rådgivning og værktøjer, der kan hjælpe jer videre på det tyske marked.

Vores services inkluderer blandt andet at bistå medlemsvirksomheder med viden om markedet og ved udarbejdelse af branchespecifikke markedsrapporter. Vi tilbyder også support til "go-to-market"-taktik, rekrutteringsservice, selskabsetablering og administration og benyttelsen af lokal office space, mødelokale og hosting inkl. eventplanlægning er et upcoming asset på vores berliner kontor.

 1. Markedsindsigter

  Tyskland er som bekendt et nærmarked og som det største og mest centrale land i Europa, også et af de mest ombejlede eksportmarkeder for de ni nabolande, der grænser op til Tyskland. Det bedste beslutningsgrundlag for det tyske marked ligger i den forudgående analyse. Via vores research får vi identificeret et geografisk fokus fordelt på de 16 Bundesländer og giver inputs til jeres markeds- og produktsegmentering, etablerings- og salgsstrategi og investeringsbehov.

 2. Partnersøgning

  Hvis du vil udbygge dit samarbejde på tværs af grænserne, så vil identificering og søgning af egnede partnere baseret på vores funktionsanalyse være et stærkt element til den rådgivning, som vi kan give dig. På baggrund af selve funktionsanalysen kan vi afgrænse og præcisere udvalget til de mest egnede partnere i det tyske marked og udarbejde en samarbejdsramme, som kan skabe fundamentet for et stærkt partnerskab. Som en del af vores rådgivning bliver du klædt på til mødet med den tyske forretningskultur og får dermed optimale samarbejdsbetingelser med din nye partner eller agent.

 3. Virksomhedsoprettelse

  Formkrav til etablering af selskab i Tyskland adskiller sig fra det danske, og derfor er det vigtigt at have den rigtige partner ved sin side i denne del af processen. Vi har stor erfaring i selskabsetableringer, og vi har via vores stærke partnernetværk adgang til dygtige advokater, skattespecialister og bankforbindelser, som sikrer det rigtige setup for jeres datterselskab. Med adresse, telefonnummer, fleksible kontor/møde faciliteter i Berlin får virksomheden et særdeles stærkt setup fra start og assistance, hvor vi behandler alle indgående henvendelser og papirforhold på jeres vegne.

 4. Rekruttering

  En succesfuld rekrutteringsproces i udlandet kræver, at to specifikke nøglekriterier opfyldes; Brancheindsigt og Lokalindsigt. Vi forstår jeres virksomhed og branche, og vi kender til de lokale forhold og rekrutteringsprocessen i Tyskland. DI Tysklands konsulenter har erfaringer med international Search & Selection og er samtidig jeres partner ved onboaringprocessen - uanset om det er jeres nye salgsdirektør eller ingeniør til det tyske marked, og om I vælger en Shared Office-løsning med vores Rep. Office i Berlin.

 5. Selskabsadministration

  I forlængelse af vores ydelse 'Virksomhedsoprettelse' kan vi også overtage administrationen af jeres lønningsbogholderi. Vi tilbyder dermed en løsning for jeres selskab, hvor vi overtager lønningsbogholderiet, da dette adskiller sig fra det danske system. Vi kan endda administrere løn for tyske ansatte, også selvom I ikke har etableret et tysk datterselskab.

 6. Eventplanlægning

  Knowhow, netværk og lokalindsigt er altafgørende for et velorganiseret event i Tyskland. DI Tyskland har en lang række af kontakter og erfaring med eventplanlægning til alle virksomhedsstørrelser i udlandet. Vi organiserer skræddersyede events til din virksomhed enten for at understøtte virksomhedsetablering i Tyskland eller teambuilding for medarbejdere.

Vil du med til Berlin?

Du har mulighed for at tage med DI til Berlin i forbindelse med E-commerce Berlin Expo 2024, der samler de skarpeste hjerner fra hele e-handelssektoren. Få indblik og inspiration fra mere end 600 e-handelseksperter.

Tilmeld dig
Hans Wicks

Hans Wicks

General Manager, DI Germany

Johanne Castillo Bro

Johanne Castillo Bro

Office Manager, Research Assistant