Foto: Colourbox
16.11.21 Vi rådgiver dig Nyheder

Jul og nytår 2021 – Industriens Funktionæroverenskomst

Husk, at der gælder forskellige regler for frihed og betaling i jule- og nytårsperioden på de forskellige overenskomster. Her kan du læse nærmere om, hvad der gælder for Industriens Funktionæroverenskomst.

Jul – den 24. december

Efter Industriens Funktionæroverenskomsts § 12, stk. 11 er juleaftensdag, den 24. december, en hel fridag.

Dette betyder, at hele dagen er en fridag med fuld løn. Medarbejderne holder altså som udgangspunkt fri uden lønafkortning.

Virksomheden kan dog godt kalde en medarbejder under Industriens Funktionæroverenskomst på arbejde den 24. december, men kun hvis det er driftsmæssigt nødvendigt.

Medarbejdere, der kaldes ind, skal honoreres efter Industriens Funktionæroverenskomst § 11 stk. 3.

Medarbejderne skal altså, hvis juleaftensdag falder en mandag til og med lørdag, honoreres med almindelig timeløn samt 50 pct. for de første 3 timer, og de efterfølgende timer skal de aflønnes med 100 pct. ud over den almindelige timeløn.

Hvis juleaftensdag falder på en søndag, skal de honoreres med almindelig timeløn + 100 pct.

Nytårsaften

Nytårsaftensdag, den 31. december, er ikke en overenskomstsikret fridag for medarbejdere under Industriens Funktionæroverenskomst.

Er der hos virksomheden tale om en normal arbejdsdag, og ønsker medarbejderne selv at holde fri denne dag, kan de i så fald anmode om ferie eller afspadsering.

Hvis virksomheden kollektivt holder lukket på denne dag, skal I huske at varsle ferien afholdt over for medarbejderne med de almindelige varsler, jf. ferielovens § 9, stk. 2.

Overenskomster

Industriens Funktionæroverenskomst

Hent

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.