Kort: Colourbox
28.02.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Dekret om mobilisering af ukrainske mænd mellem 18 og 60 år

Den ukrainske regering har i forbindelse med Ruslands invasion i Ukraine den 24. februar 2022 offentliggjort et dekret, der forbyder mandlige borgere i Ukraine i alderen 18 til 60 år at rejse ud af landet.

Dekret-teksten er ganske kort (oversat vha. Google Translate):

”Ukraines statslige grænsevagtstjeneste rapporterer, at på grund af indførelse af krigsret i Ukraine er udrejsen for en bestemt kategori af borgere fra Ukraine midlertidigt begrænset.

Især mandlige borgere i Ukraine i alderen 18 til 60 år har forbud mod at forlade Ukraine.

Udrejseforbuddet gælder for perioden med krigsret. Vi beder borgerne om at tage hensyn til disse oplysninger.”

Dekretet indeholder således ikke bestemmelser rettet mod ukrainske statsborgere med arbejds- og opholdstilladelse i andre lande.  Regeringen i Ukraine opfordrer i øvrigt alle, der kan deltage i forsvaret af Ukraine, om at rejse til Ukraine.

Dekretet oplyser ikke, om ukrainske statsborgere med arbejdstilladelse i andre lande kan indrejse i Ukraine og herefter udrejse efter endt formål med indrejsen.

DI opfordrer til, at virksomheder følger Udenrigsministeriets rejsevejledning, hvis de overvejer rejser til Ukraine Ukraine (um.dk)

Dekretet på den ukrainske grænsevagt-tjenestes hjemmeside kan findes her: Щодо обмежень в перетині кордону на виїзд з України окремою категорією громадян (dpsu.gov.ua)

Invasion af Ukraine: Få hjælp af DI - Dansk Industri 

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.