Foto: Colourbox
25.04.22 Vi rådgiver dig Nyheder

Ændringer i barselsrefusion fra Industriens Barselsfond

Den 1. juni 2022 ændres sammensætningen af refusionen fra Industriens Barselsfond.

For at udligne lønomkostningerne til medarbejdere på barsel på det private arbejdsmarked skal alle danske virksomheder være med i en barselsfond. De fleste medlemmer af DI er omfattet af Industriens Barselsfond.

Stigende omkostninger

Som andre barselsfonde har Industriens Barselsfond stigende omkostninger. Det skyldes blandt andet, at flere mænd holder orlov.

Det medfører, at udbetalingerne har været større end virksomhedernes indbetalinger til fonden, og det er derfor nødvendigt at gennemføre en tilpasning af refusionen.

Frem til den 1. juni 2022 yder Industriens Barselsfond en maksimal refusion beregnet på en timelønssats på 214,15 kr. med tillæg for ferie og fritvalgsbidrag.

Ændring pr. 1. juni 2022

Fra den 1. juni 2022 ændres refusionen, så den maksimale timesats på refusionen fremover indeholder både 12,5 procent ferietillæg og et tillæg for det til enhver tid gældende fritvalgsbidrag, for de medarbejdere der modtager fritvalgsbidrag.

Med ændringen bliver den samlede maksimale refusionssats 235 kr. pr. time.

Den nye refusionsmodel betyder, at der for nogle medarbejdere vil blive udbetalt en mindre refusion for løn under orlov end hidtil.

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.