Foto: Getty Images
03.01.23 Vi rådgiver dig Nyheder

Ændret positivliste, beløbsgrænse og gebyrsatser pr. 1. januar 2023

Beløbsgrænsen for udenlandske medarbejdere på beløbsordningen stiger for ansøgninger indgivet efter den 1. januar 2023, og gebyrsatserne reguleres også.

Positivlisten er opdateret pr. 1. januar 2023

Positivlisten er en liste over job, hvor der er mangel på højt kvalificeret arbejdskraft i Danmark. For at internationale medarbejdere kan få adgang til Danmark efter positivlisten, skal medarbejderen være tilbudt ansættelse i en virksomhed i Danmark og have en uddannelse, som kvalificerer til jobbet.

Positivlisten blev udgivet den 1. januar 2023 og bliver udgivet igen den 1. juni 2023.

Se listerne på Ny i Danmark

Beløbsordningen er nu på 465.000 kr.

Beløbskravet på beløbsordningen bliver reguleret hvert år den 1. januar og er nu reguleret til 465.000 kr.

Ansøgninger indgivet den 1. januar 2023 eller senere skal efterleve det nye beløbskrav.

Beløbskravet betyder, at en international medarbejder på beløbsordningen skal have tilbudt ansættelse til en løn på mindst 465.000 kr. om året.

I lønnen kan kun indgå udbetalt løn, pension samt udbetalte feriepenge. Naturalier, optjente feriepenge eller forventet bonus kan ikke medtages.

Ansøgninger, der er indgivet før den 1. januar 2023, skal som minimum overholde det tidligere beløb på 448.000 kr.

Se mere om beløbsordningen på Ny i Danmark

Gebyrsatserne forbliver uændrede indtil videre

Gebyrsatserne for ansøgning om opholdstilladelse på erhvervsområdet vil være uændrede pr. 1. januar 2023 og indtil videre.

Gebyrsatserne forventes dog at blive reguleret senere på året og vil træde i kraft samtidig med vedtagelsen af finansloven for 2023, der endnu ikke er vedtaget.

SIRI har åbnet nye afdelinger i Esbjerg og Sønderborg

Den 1. december 2022 har SIRI åbnet nye afdelinger i Esbjerg og Sønderborg, og det er  nu muligt at indgive ansøgninger om ophold, få optaget biometri eller ansøge om tilbagerejsetilladelse på disse adresser. Hos SIRI Esbjerg kan ansøgere også få udstedt en foreløbig tilladelse efter fast track-ordningen.

SIRIs nye afdelinger bliver en del af kommunernes International Citizen Service (ICS). I centrene samarbejder SIRI og kommunerne om service til udenlandske arbejdstagere og studerende. Kommunerne kan blandt andet hjælpe med CPR-nummer og skattekort.

I de lokale afdelinger i Esbjerg og Sønderborg modtager SIRI alle ansøgninger om opholdsdokumenter til EU-borgere og deres familiemedlemmer og ansøgninger fra tredjelandsstatsborgere, som ikke indgives online.

Læs mere om tidsbestilling og åbningstider i de nye afdelinger samt mere om bestilling af tid til foreløbig tilladelse i Esbjerg.

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.