Foto: Colourbox
18.12.23 Vi rådgiver dig Nyheder

160 mio. kr. på vej tilbage til virksomhederne

Som del af den trepartsaftale om voksen- og efteruddannelse, der blev indgået 12. september 2023, er det aftalt, at virksomhederne i 2023 skal have tilbagebetalt i alt 160 mio. kr.

Midlerne tilbageføres gennem en modregning i den opkrævning, som virksomhederne 12. december 2023 modtog fra ATP (samlet betaling). Modregningen udgør 110,38 kr. pr. medarbejder.

Tilbageførslen er begrundet i, at virksomhederne indtil 2017 indbetalte for høje bidrag til at finansiere VEU-godtgørelsen – et forhold, som Rigsrevisionen har påpeget. En del af de for meget opkrævede midler er tidligere tilbageført til virksomhederne, og nu tilbageføres altså yderligere 160 mio. kr.

”Vi er tilfredse med, at virksomhederne får pengene tilbage, for det har været et af vores mål for trepartsaftalen om voksen- og efteruddannelse, at disse midler skal tilbage til virksomhederne”, udtaler underdirektør Signe Tychsen Philip, DI.

Læs mere på Trepartsaftale om voksen- og efteruddannelser - DI (danskindustri.dk)

Relateret indhold

Fandt du ikke svar?
Få hjælp
Skriv til vores eksperter

Her kan du stille dine personalejuridiske spørgsmål. Når du har udfyldt og sendt formularen, bliver din sag oprettet hos den rette ekspert, som kontakter dig telefonisk eller på e-mail hurtigst muligt.