Analyser

Økonomiske nøgletal som er påvirket af Ruslands invasion af Ukraine

Ruslands invasion af Ukraine har givet rystelser i verdensøkonomien. Se en række friske nøgletal for Danmark og verden.

Økonomiske nøgletal er påvirket af Ruslands invasion af Ukraine

Ruslands invasion af Ukraine påvirker økonomien i Danmark og udlandet.
Se en række friske nøgletal for Danmark og verden.

DI har samlet nogle af de økonomiske nøgletal som er mest påvirket af krigen i Ukraine. Det er især priserne på råvarer, som er kraftigt påvirket. Dette skyldes, at Rusland og Ukraine er storleverandør af en lang række råvarer til verdensmarkedet. Det gælder især korn, træ, jern/stål, olie og gas.

Mangel på materialer og stigende priser påvirker også den økonomiske tillid blandt forbrugere og virksomheder. Krigen i Ukraine har negativ effekt på virksomhedernes vækstudsigter, men mange kommer heldigvis fra et stærkt udgangspunkt.

 

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold