Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

14.04.20 DI Byggeri Nyheder

Arbejdstilsynet øger og målretter tilsynsindsatsen

Nu normaliseres Arbejdstilsynets tilsyn med bygge og anlæg og det tilsyn, der føres for at komme social dumping til livs. Læs hvilke brancher, der vil blive ført tilsyn med og om tilsynsbesøget.

Fra tirsdag den 14. april 2020 øgede Arbejdstilsynet sin tilsynsindsats i udvalgte brancher. Indsatsen målrettes samtidig mod at forebygge ulykker og mindske risikoen for smittespredning.

Tilsyn

Der vil blive ført tilsyn med følgende brancher:

  • Byggepladser
  • Det grønne område fx gartnerier og landbrug
  • Vejgodstransport
  • Virksomheder omfattet af social dumping-indsatsen


I maj vil tilsynsindsatsen blive udvidet til også at omfatte skoler, ungdomsuddannelser og daginstitutioner, der er en del af den gradvise genåbning.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Coronakrisen påvirker hele samfundet, og vi skal gøre alt, hvad vi kan for at forhindre smittespredning. Det gælder selvfølgelig også i de brancher, hvor medarbejderne trods krisen fortsat kan arbejde, når de følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger om eksempelvis at holde afstand og have en god hygiejne. Arbejdet skal foregå forsvarligt, og derfor vil Arbejdstilsynet nu begynde at udføre målrettede tilsyn, som er tilpasset den særlige situation, for at begrænse smittespredning og ulykker på eksempelvis byggepladser.

Tilsynsbesøget

Selve tilsynsbesøget vil være tilpasset den særlige situation, som arbejdspladserne står i på grund af coronapandemien. Det betyder, at tilsynet målrettes at forebygge ulykker og smittespredning. Der vil i udgangspunktet ikke blive givet afgørelser om formelle overtrædelser af arbejdsmiljøloven om fx APV og arbejdsmiljøorganisation.

De tilsynsførende vil under besøget tage særlige hensyn til den situation, den pågældende arbejdsplads befinder sig i. Tilsynet vil i så vidt omfang blive gennemført udendørs, og Arbejdstilsynets tilsynsførende vil følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger om blandt andet ingen fysisk kontakt, god hygiejne og at holde afstand.

Arbejdstilsynets Call Center

Du er velkommen til at kontakte Arbejdstilsynets Call Center på tlf. 70 12 12 88. De er altid klar til at besvare spørgsmål om arbejdsmiljø og tilsynsindsatsen.

Relateret indhold