Den 1. september 2021 er DI Byg og DI Dansk Byggeri blevet lagt sammen til branchefællesskabet DI Byggeri. Det betyder, at vi er gået i gang med at bygge om på hjemmesiden. Indtil vi er færdige, kan du opleve, at visse dele af hjemmesiden ikke ser helt rigtige ud. Oplever du problemer eller har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

30.03.20 DI Byggeri Pressemeddelelser

Erhvervshusene åbner for coronarådgivning

I hele landet er erhvervshusene klar med gratis hjælp til de små og mellemstore virksomheder, der er ramt af coronakrisen. Mange har på få dage mistet deres eksistensgrundlag, og Dansk Byggeri opfordrer virksomhederne til at gøre brug af tilbuddet.

Hvilken hjælpepakke passer bedst til min virksomhed? Hvad stiller jeg op med aflyste ordrer? Skal jeg sende medarbejderne hjem eller afskedige dem? Hvordan kommer jeg bedst igennem en konkurs?

De og mange andre spørgsmål kan små og mellemstore virksomheder henvende sig med hos landets erhvervshuse, der står klar med gratis hjælp.

- Mange små og mellemstore virksomheder står på grund af coronakrisen overfor store udfordringer. I Erhvervshusene er vi klar til at hjælpe den enkelte virksomhed og virksomhedsejer med individuel vejledning i forhold til lige netop den situation, virksomheden står i, så de kan komme godt videre. Det gælder også i forhold til at få søgt om hjælp fra den eller de af Regeringens hjælpepakker, der passer til netop deres situation, siger Erik Krarup, direktør for Erhvervshus Midtjylland.

De regionale erhvervshuse vejleder normalt virksomheder og iværksættere fortrinsvis i at skabe vækst og udvikling, men nu er der fuld fokus på gratis vejledning i forhold til de konsekvenser, som virksomhederne oplever i forbindelse med coronakrisen.

- Rigtig mange virksomheder i bygge- og anlægsbranchen har på få dage eller uger oplevet, at opgaver er blevet lukket ned og ordre udskudt. Det stiller dem i en meget presset situation, hvor der skal handles hurtigt på de nye markedsbetingelser, og hvis man er under pres, kan det virke helt uoverskueligt at danne sig et overblik over de muligheder, der findes, forklarer direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, og tilføjer:

- For en del virksomheder kan det desværre handle om muligheden for at overleve, og derfor kan rådgivning fra erhvervshusene være med til at hjælpe virksomhederne igennem de mange udfordringer, som coronakrisen har givet små som store virksomheder.

Ifølge en analyse fra Experian er 19,5 procent af de små og mellemstore virksomheder i risikogruppen, der ikke kan betale deres regninger inden for 12 måneder. Aktuelt vurderes 17,5 procent af de små og mellemstore virksomheder at have retning mod konkurs.

I regi af Erhvervshusene findes også Early Warning-programmet, der giver adgang til specialiseret sparring og rådgivning til virksomheder, der er i økonomisk krise.

- Hvis små og mellemstore virksomheder er i akut økonomisk krise, så er Early Warning klar med specialister, ligesom der kan trækkes på et korps af 80 frivillige erhvervsfolk, der kan hjælpe uden beregning, samt en kreds af insolvensadvokater, der også kan træde til, siger direktør Erik Krarup, Erhvervshus Midtjylland, der er national tovholder på det landsdækkende Early Warning-program.

Kontakter

Direktør Erik Krarup, Erhvervshus Midtjylland, telefon 24 47 42 07, ek@erhvervshusmidtjylland.dk

Direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, telefon 20 28 52 64, mhn@danskbyggeri.dk

Links

Se mere om Early Warning her
Se mere om rådgivning her

Relateret indhold