Emilie Lundblad, direktør for AI & automatisering i Hempel

24.01.24 DI Digital Nyheder

AI-kompetencer er afgørende for at få succes

I takt med at kunstig intelligens transformerer industrier og virksomhedslandskaber, står det soleklart, at en arbejdsstyrke, der er veluddannet og benytter kunstig intelligens, er afgørende for en virksomheds succes. Her er 4 gode råd til, hvordan du lykkedes.

D. 9. januar afholdt vi i DI Digital AI-konferencen: AI for All. Konferencen bød på tonsvis af gode råd til, hvordan man som virksomhed tager det næste AI-skridt. Èt af dem var at have fokus på opkvalificering af medarbejdere, pointer som bl.a. Des Traynor, Co-founder and Chief Strategy Officer, Intercom, Caroline Raben Mogensen, Director, Data Science, Novo Nordisk, Namik Hrle, IBM Fellow, VP Data and AI og Emilie Van Lundblad, Director AI & Automation, Hempel præsenterede os for som speakere på AI-konferencen. 

På konferencen fortalte Des Treynor, hvordan de gik i gang med generativ AI i deres forretning:   

"Det vi startede i med at gøre i Intercom var at købe en række virksomhedslicenser til ChatGPT, for efterfølgende at distribuere dem til vores medarbejdere og opfordre dem til at lege med det. Vi sagde til dem, at vi gerne ville have dem til at finde områder i virksomheden, hvor teknologien kunne bruges", Des Traynor, Co-founder and Chief Strategy Officer, Intercom.   

Opkvalificering af medarbejdere er ikke blot et middel til at holde trit med teknologiske fremskridt, det er en strategisk investering i din virksomheds fremtid. Emilie Van Lundblad, Director AI & Automation, Hempel sagde følgende:  

"For det første skal man skabe et miljø, hvor medarbejdere kan lære teknologien i et sikkert miljø, og dermed lærer AI’en eller de store sprogmodeller at kende, uden at skulle være bange for implikationer. Man skal også overveje at udbyde oplæring i samme ombæring, om ikke andet, så vise ens medarbejdere vej til, hvor de kan lære mere – start småt, øg herefter. Start småt, og løs problemer som folk gerne vil have løst, fx at de ikke skal gennemse 6000 dokumenter manuelt."  

Kunstig intelligens’ potentiale til at effektivisere processer og forbedre beslutningstagning er uovertruffen. Fra automatisering af rutineopgaver til at levere indsigt baseret på dataanalyse, muliggør AI-teknologien en omfattende udvikling i, hvordan arbejde udføres.  

På baggrund af de stærke oplæg fra konferencen, har vi i DI samlet 4 gode råd til, hvordan du sikre, at dine medarbejdere er klædt på til AI. 

Sådan sikrer du AI-kompetencerne i din virksomhed – 4 gode råd 

Mens udfordringen med at opkvalificere en arbejdsstyrke kan virke skræmmende, ligger nøglen til succes i en velplanlagt tilgang. Her er nogle strategiske overvejelser, virksomheder bør tage i betragtning: 

 • Forstå dine medarbejderes kompetencer 
  Analysér eksisterende færdigheder og identificer kompetencegab. Dette giver et klart billede af, hvilke færdigheder der skal udvikles for at integrere AI i virksomhedens daglige drift. 
 • Tilpas uddannelse til virksomhedens behov 
  Udvikl skræddersyede uddannelsesprogrammer, der adresserer specifikke behov. Dette kan inkludere alt fra workshops om grundlæggende AI-koncepter til avanceret træning i dataanalyse og maskinlæring. 
 • Fremelsk en kultur af læring og innovation 
  Skab et miljø, hvor kontinuerlig læring og eksperimentering er værdsat. Opfordre medarbejdere til at eksperimentere med AI-værktøjer og -teknikker og del deres erfaringer og indsigter med teamet. Benyt individuelle medarbejders nysgerrighed som bottoms-up driver af adoption af nye teknologier.  
 • Brug Læringsteknologier 
  Udnyt etablerede digitale platforme og værktøjer til at gøre læringsmateriale tilgængeligt for dine medarbejdere. Onlinekurser, simuleringer og gamificeret læring kan øge engagementet og forbedre læringseffekten. 

Få mere inspiration her.  

Opkvalificering af arbejdsstyrken er ikke en engangsopgave, men en løbende proces, der kræver engagement, ressourcer og en klar vision for fremtiden. Med en strategisk tilgang og en vedvarende indsats kan virksomheder låse op for den kunstige intelligens’ fulde potentiale og sikre, at deres medarbejdere ikke kun er forberedte på fremtiden, men er aktive i at forme den.  

Sørg derfor altid for, at du har en strategi og retningslinjer for, hvad din virksomhed skal bruge AI til og hvordan, så dine medarbejdere forstå værdien og ved, hvordan de skal bruge den nye teknologi til fordel for dem selv og virksomheden.  

Du kan høre alle oplæggene fra AI for All konferencen her.

Relateret indhold