DI Service lærlingeindsats

Her kan du se, hvordan din virksomhed bliver godkendt som praktikplads, og hvad en uddannelsesaftale indebærer. Desuden kan du finde svar på en række spørgsmål om løn, tilskud, ferieregler, forskellige aftalemuligheder m.m.

Lærlinge og elevers uddannelsesforløb er reguleret af Lov om erhvervsuddannelser og overenskomstens bestemmelse. Der gælder altså særlige regler og overenskomstforhold for lærlinge og elever, som adskiller sig fra de andre medarbejderes.

Når det gælder lærlinge og elever, skal man følge uddannelsesområdets overenskomst, hvad løn (i bred forstand) angår, uanset om virksomheden er dækket af den pågældende overenskomst. Hvis uddannelsen ikke er dækket af en af DI's overenskomster, skal virksomheden følge den overenskomst, der er gældende for uddannelsens område. Kontakt DI, hvis du er i tvivl.

Svært ved at få overblik? 

Det er ikke altid nemt at få et overblik over hvilke lærlinge og elever, der passer til ens virksomhed. Derfor har DI udarbejdet en 'dækkeserviet', som er en oversigt, der kan give inspiration til at finde de relevante lærlinge og elever til servicebranchen.

Lærlinge og elever til servicebranchen

Download

Guide til at komme i gang

Download
RELEVANT
Camilla Sandfeld

Camilla Sandfeld

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3025
  • Mobil +45 3070 2034
  • E-mail casa@di.dk