08.01.24 DIB Blog

2024: Er du grøn - så tag til USA

Tre temaer bliver centrale for virksomheder, der har foden på det amerikanske marked – eller gerne vil have det, fortæller DI USA’s General Manager, Thomas Høgh Henriksen.

Potentialet er stort på Danmarks største eksportmarked i 2024, og DI USA er klar til at omsætte danske virksomheders interesse til konkrete forretningsmuligheder.  Her er tre temaer, så jeg ser kommer til at præge de næste 12 måneder her i USA.

1: Styr på grøn vækstpakke

USA er en global økonomisk gigant og med lovgivningspakken Inflation Reduction Act (IRA) fra 2022 har de i endnu højere grad åbnet porten for danske virksomheder. Vi ser, at IRA nu begyndt at få fat og styr på processerne og adskillige store grønne projekter har allerede fået milliarder i støtte.

USA tilgang til den grønne omstilling har gjort det aldeles attraktivt for alle virksomheder at etablere sig og drive forretning i USA. Nye skatteregler og fradrag vil positivt påvirke virksomheders indtjening og den enkelte amerikaner, hvilket har skabt muligheder for grøn vækst, som EU endnu ikke har formået at give et ordentligt modsvar til.

2: Flere danske virksomheder kommer til USA

En øget interesse og stigende danske tilstedeværelse i USA har bidraget positivt til den økonomisk vækst i Danmark. De danske virksomheder får gradvist bedre fodfæste på markedet og formår at drive gode forretninger. Som dansk virksomhed er det afgørende at navigere strategisk på det amerikanske marked og forstå den kultur og kontekst man operere i. Samarbejde med eksperter er ofte nøglen til succes.

3: Joe Biden vs. Donald Trump

Præsidentvalget i USA tirsdag den 5. november bliver en kamp, som vi formentlig ikke har set den før. Landet oplever en øget polarisering, hvor forståelse for modparten ikke er til stede. Vi vil opleve en retorik i den politiske kamp op til valget som både er hård, voldsom og anklagende. Så hvem af de to seniorer skal samle landet igen, hvem skal få nation tilbage til ”The United States”, det trækker op til storm og udfaldet kan få stor indflydelse på den globale handel og hele den geopolitiske situation. En ting er sikkert det kommer ikke til at gå stille for sig.

Så Buckel up – det bliver et fantastisk 2024 i USA.

Fakta

DI USA hjælper virksomheder ind på det amerikanske marked. Blandt de forskellige services er:

 • Markedsundersøgelse

Afdækker potentialet for din ny virksomhed i USA og giver bl.a. indsigt i markedsmuligheder, kunder, konkurrenter, leverandører og regulering.

 • Partnersøgning

Fra distributør til konsulent hjælper DI USA med at matche jeres behov.

 • Besøg

Mød aktører, der er afgørende for at udvikle ny virksomhed i USA eller eksport til USA. Vi kan være din vært og sørge for både indhold og praktik.

 • Events

DI USA kan hjælpe jer med at afholde events og sikre øget eksponering overfor centrale aktører ved eksport til USA eller opstart af virksomhed i USA.

 • Selskabsadministration

Opstart af datterselskab i USA med adgang til advokater, accountants og banker.

 • Finansiering

Vi bistår i at afsøge mulighederne for ekstern finansiering – for eksempel gennem EKF Green Accelerator eller NOPEF.

 • Netværk

DI USA faciliterer en række forskellige sektor-specifikke netværk.

 • Innovation

Giver adgang til nogle af New Yorks mest innovative miljøer, via samarbejder med universiteter og start-ups.

Læs mere om DI USA her

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Thomas Høgh Henriksen

Thomas Høgh Henriksen

General Manager, US

 • Direkte +45 3377 3846
 • Mobil +45 2383 9613
 • E-mail thhe@di.dk

Relateret indhold