16.10.17 DIB Nyheder

SKAT samler vejledning til udenlandske medarbejdere

Står du også jævnligt med udenlandske medarbejdere, der er gået skævt i det danske skattesystem? Så har SKAT nu gjort det nemmere for dig at hjælpe dem – og dig selv

Det er ikke altid helt nemt at overskue det med skatten, når man er udenlandsk medarbejder i Danmark. Og kommer man skævt fra start, rammer det ofte også arbejdsgiveren. Derfor har SKAT nu samlet meget af det, du og dine medarbejdere skal vide på skat.dk/udenlandsk-medarbejder.

Siden giver via overskuelige grafikker et hurtigt overblik over, hvilken skattepligt der er den rigtige for udenlandske medarbejdere, og hvilke af de mest almindelige fradrag han eller hun kan få. Der er også information om, hvad arbejdsgivere skal være opmærksom på.

Enkel tjekliste giver god start

Blandt de ting, den nye side indeholder, er en tjekliste med fire simple trin, som udenlandske medarbejdere skal igennem for at få det med NemID, forskudsopgørelse og fradrag på plads. Tjeklisten kan downloades på engelsk, polsk, portugisisk og tysk.

- Det er til stor gavn for virksomhederne og deres udenlandske medarbejdere, at SKAT stiller information og vejledning til rådighed på engelsk, og vi ser gerne, at endnu mere kommunikation med SKAT kan foregå på engelsk, siger Linda Duncan Wendelboe, der er chef for DI Global Talent. 

Hendes team er også med, når SKAT og DI i de kommende måneder afholder skatteseminarer for udenlandske medarbejdere rundt omkring i landet.

- At navigere i de danske skatteregler er en af de helt store udfordringer for udenlandske medarbejdere, og skatteseminarerne skal bidrage til, at de får en god start på deres arbejdsliv i Danmark, siger Linda Duncan Wendelboe.

Find et seminar nær dig (via facebook):  The Danish Tax System – a tough nut to crack 

Linda Duncan Wendelboe

Linda Duncan Wendelboe

Chef for Medlemsrelationer og SMV-indsatser

  • Direkte +45 3377 3906
  • Mobil +45 9398 8050
  • E-mail lidw@di.dk

Relateret indhold