Carsten Hedemann, adm. direktør hos netIP, Thisted og medlem af DI's SMV-udvalg.

26.10.18 DIB Nyheder

Debat: Mennesker yder max hvis de ikke behandles som maskiner

Lederskab handler om evnen til personligt nærværd, skriver Carsten Hedemann, adm. direktør hos netIP.

Virksomhederne i Danmark er, efter min mening, ved at måle sig selv ihjel. Det er blevet så frygteligt moderne at få skabt en performance kultur, hvor alle bare skal løbe stærkere og stærkere – lederne bruger alle ressourcer på at diskutere farven på en Key Performance Indicator, om den er rød, gul eller grøn.

Man glemmer, at det i bund og grund er mennesker, der gør forskellen, og man glemmer fuldstændig at tage udgangspunkt i det enkelte menneske og dettes behov. Der er stor forskel på, hvordan mennesker bliver til en succes på arbejdspladsen.

Ledere er i dag flasket op med at skulle vise handlekraft og initiativ. Man bliver presset fra alle sider, og alt bliver gjort op i marginer og bundlinjer. Lederne bliver utrygge og dermed dårlige ledere. Hos netIP handler lederskab først og fremmest om evnen til personligt nærvær. Hvis ikke du kan lytte og have social intelligens, skal du ikke være leder hos os. Vi har et ledelsesmæssigt fundament som består af to ret simple grundregler:

Enhver af de mennesker vi har ansat går ikke på arbejde for at gøre det ringeste de kan – de kommer rent faktisk for at gøre en forskel. Vi skal derfor passe på ikke at ødelægge disse gode intentioner med dårlig ledelse, og styre dem via regneark og indikatorer. Dernæst handler ledelse om at udvikle andre mennesker. Hvis vi lykkes med en konstant fokus på personlig udvikling for alle medarbejdere, så sejrer man helt vildt! Derfor kan vi ikke have ledere, som ikke evner at udvikle sig selv – hvordan skal vi tro på, at man kan udvikle andre, hvis man ikke evner at udvikle sig selv.

DI DEBAT

Her kommer medlemmer til orde med synspunkter om vigtige emner for deres virksomhed.

Debatindlæg kan blive bragt her i magasinet, i DI Business’ daglige nyhedsbrev og på di.dk

Vi forbeholder os retten til at udvælge og beskære indlæg i forhold til pladshensyn og relevans. Du kan sende dit indlæg til redaktør Uffe Hansen på ufha@di.dk eller ringe på 3377 3888 for yderligere info.

 

Synspunkter på DI Debat er ikke nødvendigvis udtryk for DI’s holdning.

Relateret indhold