online Kursus

Ledelse af hybridarbejde

Skal du lede et team eller en afdeling, hvor nogle arbejder hjemmefra og andre er på den fysiske arbejdsplads? På dette intensive kursus bliver du klar til at lede hybridarbejde.

Hybridarbejde ledelse af hybridarbejde
Foto: Getty Images

Rigtig mange ledere har lige nu behov for værktøjer til ledelse af hybridarbejde – altså den situation, hvor nogle af medarbejderne arbejder skiftevis på arbejdspladsen og hjemme. Det kan få betydning for ledere såvel som medarbejdere, der kan stå tilbage med spørgsmål som:

  • Hvordan bevarer man motivationen, når man ikke møder hinanden fysisk?
  • Hvad skal man som leder gøre anderledes?
  • Hvordan sikrer man, at medarbejderne arbejder effektivt derhjemme – og trives?
  • Hvordan forhindrer man oplevelsen af forskelsbehandling?
  • Og hvordan får man sin organisation til at hænge sammen, når medarbejderne arbejder spredt?

Hybridarbejde krævet nye vaner

Før var hjemmearbejdsdage for mange en mulighed for, ind imellem at kunne koble ”støjen” fra, når fx en vigtig opgave skulle leveres, og der var brug for koncentration uden forstyrrelser. Men når hjemmearbejde er ”den nye normal”, stiller det nye krav til lederne - der er vaner, rutiner og arbejdsgange, der skal ændres, og der skal ske tilpasninger undervejs, når tingene ikke fungerer hensigtsmæssigt.

Det lærer du

På kurset bliver du klædt på til at tage dialogen om hybridarbejde i din egen organisation.

Vi ser på effekten af distance, hvor vi fokuserer på lederens rolle samt relationerne til medarbejderne. Derefter ser vi på, hvordan man kan finde frem til en god balance mellem medarbejdernes og organisationens behov, og du får nogle vigtige værktøjer til hybridledelse. 

Bliv klar til den hybride arbejdsplads

Efter kurset:

  • har du viden om, hvad det kræver at lede hybridarbejde
  • er du klar til at tage dialogen om hybridarbejde i din egen organisation
  • har du kendskab til vigtige værktøjer til ledelse af hybridarbejde
  • introduktion til DI's nye online platform, hvor du frit kan hente guidelines og nyttige viden/værktøjer til ledelse af hybridarbejde

Du får en bog med

I forbindelse med kurset modtager du bogen ”Lederskab på distancen”, som er inkluderet i kursusafgiften.

Online undervisning

Dette kursus er et onlinekursus, som foregår via Microsoft Teams. Du kan logge på kurset fra din pc, tablet eller mobil via et link, som du vil få tilsendt på mail inden kursusstart. Du skal sikre, at du har en stabil netforbindelse. Det er en fordel, hvis du har mulighed for at anvende headset, da det forbedrer lydkvaliteten. Du må gerne tilslutte dit webkamera, men dette er ikke et krav.