Tillykke til os - næstbedst i verden til talent ifølge IMD.

Foto: Skyfish
19.11.18 DIB Nyheder

Sølv til Danmark i global talentkonkurrence

For femte år i træk er Danmark på andenpladsen i årets World Talent Ranking fra International Institute for Management Development (IMD). Tiltrækning af arbejdskraft er dog en udfordring, siger chef for forskning og videregående uddannelser i DI.

Der er VM-sølv til Danmark, hvis International Institute for Management Development (IMD) uddelte medaljer i sin årlige World Talent Ranking.

For femte år i træk er Danmark nemlig på en flot anden plads – kun overgået af Schweiz

- Det er super, at vi i Danmark er på andenpladsen for femte år i træk – dog ville det være skønt at give Schweiz baghjul og tage første pladsen næste år. Graver man ned i tallene, kan man se, at Danmark er attraktivt for talenterne. Men vi formår ikke at komme helt i mål. Det undrer mig – da der er meget at hente i at kunne få de dygtige hoveder og hænder til at kigge mod Danmark og tage hertil, siger Mette Fjord Sørensen, chef for forskning og videregående uddannelser i Dansk Industri (DI).

IMD-undersøgelsen ser på landenes fokus på tre overordnede parametre: Tiltrækningskraft (Appeal), arbejdskraftforudsætninger (Readiness) samt investering og udvikling (Investment & Development).

Danmark ligger nummer ét i investering og udvikling, nummer syv i appel og nummer otte i parathed. Men hver parameter dækker over nuancer.

- Danmark ligger i rangeringen helt i top i forhold til investering og udvikling. Det er godt, men det er ret vigtigt at huske, at SU tæller med i IMD’s regnestykke. På grund af omprioriteringsbidraget er ubalancen mellem støttekroner og uddannelseskroner i Danmark siden 2016 blevet større, så vi faktisk bruger mindre på uddannelserne end på forsørgelse. Det er ærgerligt! Vi vil hellere bruger midlerne på at sikre kvalitetsuddannelser fremfor, at de studerende kan få oksekød på pastaen, siger Mette Fjord Sørensen.

Læs også: Kun Schweiz er bedre end Danmark til talentudvikling

Det bliver vanskeligere fremover

Flere af parametrene er baseret på undersøgelser blandt virksomhederne, og generelt ligger Danmark godt i virksomhedernes besvarelser. På 9 af 17 indikatorer ligger Danmark i top-fem, og den ringeste placering er en 18.-plads.

 - Virksomhederne er på langt de fleste parametre rigtig optimistiske på Danmarks vegne. Men tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft er en udfordring.  Det gælder både danske og internationale talenter, som virksomheder forudser blive vanskeligere at rekruttere fremadrettet, siger chefen for forskning og videregående uddannelser i Dansk Industri.

Mette Fjord Sørensen

Mette Fjord Sørensen

Underdirektør

  • Direkte +45 3377 3797
  • Mobil +45 5213 2312
  • E-mail mfj@di.dk

Relateret indhold