Illustration: Josefine Amalie Madsen
20.06.18 DIB Nyheder

Danmark slår Australien ved VM i økonomi

Chefanalytiker Allan Sørensen fra Dansk Industri (DI) har kigget nærmere på sammenhængen mellem økonomisk styrke og fodboldmæssig kunnen i torsdagens VM-kampe.

Torsdag byder på tre spændende opgør ved VM i fodbold mellem Danmark og Australien, Peru og Frankrig, samt Argentina og Kroatien. DI har undersøgt, hvordan de tre kampe ville udspille sig, hvis landene dystede på økonomi frem for fodboldmæssig kunnen. 

Danmark hiver en sikker sejr hjem mod Australien. Både når det kommer til erhvervsfrekvensen, erhvervsklimaet og den offentlige gæld, står dansk økonomi stærkere end aussiernes.

Til gengæld overrasker Peru med en sejr over Frankrig. Peru har en højere erhvervsfrekvens og en lavere offentlig gæld, mens Frankrig har et lidt bedre erhvervsklima.

- Peru har hverken i økonomien eller i fodboldens verden gjort meget væsen af sig i mange år. Men faktisk går det på en række områder ganske udmærket for landet. I de seneste fem år har Peru haft en gennemsnitlig økonomisk vækst på 3,6 procent per år, og erhvervsfrekvensen i landet er på niveau med, hvad vi har i Danmark. Det vidner om, at der kan være forretningsmuligheder for danske virksomheder, siger chefanalytiker Allan Sørensen fra Dansk Industri.

I den sidste kamp hiver Argentina en smal sejr hjem mod Kroatien.

Ud af de 17 kampe, der var spillet til og med tirsdag den 19. juni, havde DI’s økonomiske model gættet den rigtige vinder i 8 kampe ved VM i fodbold. Modellen kan ikke forudse uafgjorte resultater, da der indgår tre variable i gruppespilskampene.

Ud af de kampe ved VM i fodbold, der har fundet en vinder, har DI's model haft en træfsikkerhed på 57 procent. 

Se det fulde program og alle resultaterne fra VM i økonomi her. 

Relateret