Gif: Josefine Amalie Madsen
25.06.18 DIB Nyheder

VM i økonomi: Danmark vinder puljen

Fransk fodboldkunnen matches ikke af økonomisk succes, viser resultaterne ved VM i økonomi.

Det er ikke uden grund, at franske delegationer i de senere år er flokkedes om Danmark for at høre om hemmelighederne bag den danske model. Målt på benhård økonomi er Danmark nemlig foran franskmændene. Det viser sig ved VM i økonomi, hvor Danmark tager en stensikker 3 – 0 sejr hjem over Frankrig – baseret på en lavere offentlig gæld, en højere erhvervsfrekvens og et bedre erhvervsklima.

Sejren over Frankrig betyder også, at Danmark går videre til ottendedelsfinalen ved VM i økonomi sammen med Peru. Til gengæld er Australien og Frankrig ude. I gruppe C er sammenhængen mellem økonomien og fodboldens verden altså ikke fuldkommen, da det allerede nu står klart, at Frankrig er videre ved VM i fodbold.

Islandsk succes 

I gruppe D klarer Island og Argentina sig videre efter sejre over Nigeria og Kroatien. Island har været fuldstændig suveræne ved VM i økonomi med tre klokkeklare sejre. Det er dog tvivlsomt, om den islandske succes i økonomi modsvares af sportslig succes, da Island før dagens kampe i gruppe D er på en tredjeplads med ét point efter to kampe.

VM i økonomi er baseret på udregninger foretaget af chefanalytiker Allan Sørensen fra Dansk Industri. De 32-deltagende lande ved VM i økonomi er blevet undersøgt og sammenlignet med udgangspunkt i syv variable. Blandt andet indgår erhvervsfrekvens, økonomisk vækst, offentlig gæld og investeringer i forskning og udvikling. 

Du kan se alle resultaterne fra VM i økonomi her. 

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold