Gif: Josefine Amalie Madsen
22.06.18 DIB Nyheder

VM i økonomi: Succes i fodbold og økonomi går hånd i hånd

Gruppespillet ved VM i økonomi viser, at der til tider kan være bemærkelsesværdig overensstemmelse mellem økonomisk slagkraft og genialiteter på fodboldbanen.

Der er i dag hele fire kampe på programmet til VM i økonomi, hvor det er blevet tid til de afgørende kampe i gruppespillet. I gruppe A mødes Uruguay og Rusland samt Saudi-Arabien og Egypten. Mens Spanien og Marokko og Portugal og Iran dyster i gruppe B.

Rusland fortsætter sit succesridt og vinder stensikkert over Uruguay, som både bliver slået, når det kommer til erhvervsklima, erhvervsfrekvensen og offentlig gæld. Dermed er Rusland sikkert videre efter tre sejre. Ligeledes ryger Uruguay videre trods nederlaget til Rusland.

Da både Uruguay og Rusland er videre fra gruppespillet ved VM i fodbold, er der altså en fin sammenhæng mellem økonomien og fodboldens verden.

Portugal og Spanien går videre

I gruppe B bliver det efter noget møje og besvær til sejre til Portugal og Spanien over henholdsvis Marokko og Iran. Dermed er de to stolte fodboldnationer fra den iberiske halvø også videre i VM i økonomi. Hvorvidt det går lige sådan ved VM i fodbold, bliver afgjort i aften. Sandsynligheden er dog ganske stor for, at der også i gruppe B er overensstemmelse mellem økonomien og fodboldens verden.

- Man skal nok ikke lægge for meget i, at der i de to puljer er overensstemmelse mellem landenes indbyrdes økonomiske konkurrence og deres succes på fodboldbanen. På den anden side virker det ikke usandsynligt, at lande med en velfungerende økonomi har gode muligheder for at støtte op om deres sportstalenter - men det skal selvfølgelig krydres med boldtalent og interesse. Tænk bare på Brasilien, der ikke er nogen økonomisk supermagt, men som det eneste land har vundet VM i fodbold fem gange, siger chefanalytiker Allan Sørensen fra DI.

Se det fulde program og alle resultaterne fra VM i økonomi

Relateret indhold