Medicinalvirksomheden LEO Pharma  har medarbejdere af mange nationaliteter og har hele tiden brug for kvalificeret arbejdskraft

10.08.18 DIB Nyheder

5 millioner skal trække talenter over Atlanten

Med fem millioner fra Industriens Fond i ryggen etablerer DI nu et landesamarbejde med MIT i Boston. Det skal knytte dansk erhvervsliv tættere til MIT ved at tiltrække studerende til praktikforløb i danske virksomheder, bygge netværk og markedsføre Danmark som karrieredestination

”Kampen om de klogeste hoveder er global. Derfor er det vigtigt at danske virksomheder i stigende omfang får adgang til teknologikyndige talenter fra nogle af verdens førende uddannelsesinstitutioner. Ligeledes vil det være en konkurrencemæssig fordel, hvis Danmark og dansk erhvervsliv får et endnu bedre renommé som både studie- og arbejdssted.”

Sådan siger Mads Lebech, adm. direktør i Industriens Fond, der har bevilliget næsten fem millioner kroner til etablering og udvikling af et nyt partnerskab med Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Boston.

Læs også: DI på karrieremesse i Boston: Andre landes virksomheder overhaler danske

Vi er meget tilfredse med denne mulighed for at forbinde MIT-studerende til dansk erhvervsliv. Vi håber, at vi gennem dette samarbejde fortsat kan styrke båndene mellem MIT og Danmark. Richard Lester, Associate Provost for International Activities ved MIT

MIT ansætter program manager

Dansk Industri har været initiativtager til programmet og vil stå for driften af landesamarbejdet. MIT ansætter en program manager, der skal varetage danske virksomheders interesser på MIT og drive aktiviteter, der markedsfører dansk erhvervsliv og dets styrker over for universitets studerende og fakultetsmedlemmer.

- Vi er meget tilfredse med denne mulighed for at forbinde MIT-studerende til dansk erhvervsliv. Vi håber, at vi gennem dette samarbejde fortsat kan styrke båndene mellem MIT og Danmark, siger Richard Lester, Associate Provost for International Activities ved MIT.

Den danske medicinalvirksomhed LEO Pharma har allerede en enhed i Boston. Ifølge Mette Vestergaard, Executive Vice President, Global People & Communications, LEO Pharma, er det fordi, Boston er et globalt knudepunkt inden for life-science og teknologi.

- Gennem vores egen LEO Science & Tech Hub i Boston ser vi tydeligt den værdi, som tilstedeværelse og samarbejde med de mange forsknings- og uddannelsesinstitutioner i området skaber. Tiltag som DIs samarbejde med MIT er vigtige i forhold til at skabe opmærksomhed om de spændende muligheder, som de danske virksomheder kan byde på. Og vi har hele tiden brug for højtuddannet arbejdskraft, siger Mette Vestergaard.

Læs også: Ny Teknologipagt: Mange flere skal have tekniske kompetencer

Stort behov i mange brancher

Ifølge DI er lande og virksomheders konkurrence om verdens bedst kvalificerede medarbejdere inden for især it, ingeniørvidenskab og life-science blevet mere intensiv de senere år. Så hvis de danske højteknologiske virksomheder skal bevare vækst og konkurrenceevne, skal de være med i kampen om at tiltrække verdens mest talentfulde kandidater, mener direktør Thomas Bustrup, DI.

- Vi er nødt til at yde en ekstraordinær indsats for at tiltrække de bedste studerende og forskere. Derfor skal vi være til stede, hvor de bedst uddannede kandidater er. Samarbejdet med MIT vil give danske virksomheder en solid platform i Boston, hvorfra der kan tiltrækkes højtkvalificerede medarbejdere samt knyttes partnerskaber med det lokale erhvervsliv og det stærke forsknings- og uddannelsesmiljø i regionen, siger Thomas Bustrup.

Læs også: EU vil bruge ekstra milliarder på dansk forskning

Linda Duncan Wendelboe

Linda Duncan Wendelboe

Chef for Medlemsrelationer og SMV-indsatser

  • Direkte +45 3377 3906
  • Mobil +45 9398 8050
  • E-mail lidw@di.dk

Relateret indhold