29-årige Khaled Fawzi Rahma flygtede fra Syrien sidste år og er nu glad mand på aftenholdet hos Danske Fragtmænd i Odense.

Foto: Heidi Lundsgaard
12.10.18 DIB Nyheder

"Jeg er meget taknemmelig”

Khaled Fawzi Rahma flygtede sidste år fra krigen i Syrien. Efter grundig oplæring stortrives den 29-årige palæstinenser nu på aftenholdet hos Danske Fragtmænd i Odense.

I Syrien var Khaled Fawzi Rahma loftsdekoratør og malede guld i private villaer. I Danmark kører han truck, sorterer pakker og læsser lastbiler på aftenholdet hos Danske Fragtmænds terminal i Odense.

– Jeg er meget glad for at være her. Cheferne hjælper, og kollegerne laver sjov, siger den 29-årige, storsmilende mand på et lidt hakkende dansk.

Khaled Fawzi Rahma er palæstinenser og flygtede til Danmark og til sin søster i Odense sidste år på grund af krigen i Syrien. Jobbet hos Danske Fragtmænd er hans første her i landet, og han startede – lige fra gaden – med forefaldende arbejde på natholdet.

Men det gik ikke.

Khaled Fawzi Rahma skiftede til aftenholdet og startede i zone 0 med at håndsortere pakker. Som hans kendskab til aftenholdets rutiner og det danske sprog voksede, rykkede han længere ind i fragtterminalen. I dag kan han alle funktioner, inklusiv at læsse de mange lastbiler, og kunne sagtens passe en plads på natholdet.

– Jeg føler mig heldig – og meget taknemmelig for at have et job, siger han.

Siden Khaled Fawzi Rahma kom til fragtterminalen for et år siden, har han taget truckcertifikat og diverse kurser på det lokale AMU-center. Han går på sprogskole om lørdagen og bruger resten af fritiden med at fluefiske fra stranden i Kerteminde med sine venner.

Læs også: Danske Fragtmænd holder nu fast i de ufaglærte

Steen Nielsen

Steen Nielsen

Vicedirektør

  • Direkte +45 3377 3318
  • Mobil +45 2949 4557
  • E-mail snn@di.dk

Relateret indhold