04.01.19 DIB Nyheder

DI: Imponerende amerikansk jobfremgang

Antallet af nyoprettede job i USA lå i december på 312.000. Det er det næsthøjeste niveau over de seneste to år og imponerer Dansk Industris chefanalytiker.

Amerikanerne oprettede 312.000 nye arbejdspladser i december, og ledigheden faldt en smule til 3,9 procent. Beskæftigelsen er nu steget uafbrudt i 99 måneder i træk.

- Kongetallet imponerer i den grad i december. Arbejdsmarkedet skal gå fuldstændig i stå her i januar, hvis ikke amerikanerne skal nå at fejre 100 måneder i træk med stigende beskæftigelse, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk industri (DI).

- De mange måneder med jobfremgang betyder, at ledigheden i USA er presset helt i bund. Mere end hver tredje amerikanske virksomhed har job, som de ikke kan få besat. Det vil dæmpe den økonomiske vækst i USA de næste par år, siger Allan Sørensen.

- Flere år med jobfremgang og lønstigninger har sikret godt humør blandt de amerikanske forbrugere. Optimisme, øget jobsikkerhed og flere dollars i pungen vil holde dampen oppe på forbruget i USA, siger Allan Sørensen.

- Dollaren er steget over det seneste år, og sammen med øget forbrug er det guf for de danske virksomheder, der gerne vil have en bid af det amerikanske marked. Stigende dollarkurs fører nemlig normalt til øget eksport til USA, siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri (DI).

Allan Sørensen

Allan Sørensen

Cheføkonom

  • Direkte +45 3377 3912
  • Mobil +45 2990 6323
  • E-mail als@di.dk

Relateret indhold