Oprindelig var hun ansat som direktionsassistent. Nu er Helle Reinevald adm. direktør og medejer af Jakobsens A/S, der har 35 medarbejdere og dagligt producerer 30 t. honning til ind- og udland fra fabrikken i Aulum.

Foto: Jakobsens A/S
18.11.19 DIB Nyheder

Honning-dronning vil have mere kontrol med ulovlige fødevarer

Medejer og adm. direktør Helle Reinevald, Jakobsens A/S ønsker strengere kontrol med fødevaresvindel i Danmark og EU. Derfor er Skandinaviens største honningproducent nu med i hovedbestyrelsen i DI.

Helle Reinevald, Jakobsens A/S er netop trådt ind i Dansk Industris hovedbestyrelse (HB). DIBusiness har talt med hende om baggrunden for at stille op til HB – om mærkesager og Danmark som produktionsland for SMV’er.

Hvorfor stillede du op til HB?

– Danmark har utrolig mange SMV’er – vi er bare ikke altid så stærkt repræsenteret. Som ejerleder for én, kan jeg bidrage med indspark fra en forretningsvirkelighed, der er lidt anderledes end hos de store globale koncerner med mange specialist afdelinger. Jeg er for eksempel personligt i tæt, daglig dialog med alt fra kunder til kvalitetssikringsfolkene.

Hvilke mærkesager har du?

– Hvordan vi beskytter og forsvarer vores høje danske kvalitet og standard - og det koster at have den – når vi er under massivt pres fra konkurrenter, der ikke har og sælger til langt under vores priser. Jeg ser det selv tydeligt i fødevareerhvervet, men hører det også fra kollegaer inden for andre brancher. Der er enormt meget svindel. Vi er meget kvalitetsbevidste i Danmark, men som producent i den høje ende af skalaen, har vi meget svært ved at få pengene hjem, når vi eksporterer uden for Danmark.

Er Danmark for dyr at producere i?

– Jeg er glad for at producere i Danmark. Det passer godt til min virksomhed, hvor vi har styr på tingene og tjener penge med god samvittighed. Men jeg har svært ved at acceptere, at det er så svært for et gennemtestet og -kontrolleret produktet som vores at komme videre ud i verden.

Hvordan kan DI hjælpe?

– Jeg er helt ny i DI’s hovedbestyrelse, så jeg er ydmyg og skal lære, hvordan tingene foregår. Men jeg tror på, at DI med sine 11.000 medlemsvirksomheder kan sætte kvalitetssikring og eksport på den politiske dagsorden. Efter min mening skal det ikke være medieskandaler, der driver forandringen men solidt benarbejde og samtaler med politikerne. Så alle vi med højkvalitetsprodukter kan komme videre end fine slogans og skåltaler om den høje danske kvalitet og for eksempel få mere kontrol på EU-plan.

Læs også: Bidronning fra Aulum vinder prestigefyldt pris

Hold dig opdateret

Modtag nyhedsbrevet DI Business med relevante nyheder fra erhvervslivet, politiske analyser og nøgletal samt invitationer til arrangementer, kurser og netværk med relation til erhvervslivet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Karen Witt Olsen
Skrevet af:

Karen Witt Olsen

Dorte Gram Nybroe

Dorte Gram Nybroe

Seniorchefkonsulent

  • Direkte +45 3377 3769
  • Mobil +45 2968 5962
  • E-mail dgny@di.dk

Relateret indhold